Organisatie

Delft voor Elkaar

Telefoonnummer: 015 760 0200

E-mail: info@delftvoorelkaar.nl

Website: https://www.delftvoorelkaar.nl/

Locatie

Delft voor Elkaar

Van Bleyswijckstraat 91, 2613 RR, Delft

Prijs

gratis

Jonge mantelzorgers

Jonge mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger?

Heb jij een gehandicapt broertje of zusje, een opa met dementie, een ouder met psychische problemen of een verslaafd gezinslid? Je bent niet de enige. Ongeveer één op de vijf jongeren in Nederland groeit op met ziekte en zorg in de thuissituatie. Zij zijn ‘jonge mantelzorger’.

Als jij thuis een familielid hebt die veel zorg nodig heeft omdat hij of zij langdurig ziek is, mag jij jezelf jonge mantelzorger noemen. Langdurig ziek zijn kan op veel verschillende manieren, zowel lichamelijk als geestelijk. Iemand met een psychische ziekte of verslaving kan net zo veel hulp nodig hebben als iemand met een lichamelijk ziekte of handicap. Ook kan jij je aanmelden als je ouder(s) de taal niet spreken, waardoor jij structureel mee moet met afspraken om te vertalen dit kunnen ook brieven en telefonische gesprekken zijn.

De aandacht gaat vaak uit naar het zieke familielid. Jonge mantelzorgers vinden het heel vanzelfsprekend om te helpen. Maar dat valt niet altijd mee. Het is belangrijk dat mantelzorg goed is te combineren met je opleiding en dat er daarnaast ruimte is om leuke dingen te doen, zodat jij je ook kan ontspannen.

Ben je hierin geïnteresseerd dan kun je je per mail aanmelden (zie contact info).