Organisatie

Delft Support

Telefoonnummer: 14015

E-mail: wmo@delftsupport.nl

Website: https://www.delftsupport.nl/

Locatie

Delft Support

Postbus 2950, 2601 CZ, Delft

Prijs

eigen bijdrage

Woningaanpassing Wmo

Woningaanpassing Wmo

Wat kunt u doen als u door een ziekte of beperking uw woning niet meer goed kunt gebruiken? Een aanpassing aan uw woning biedt vaak uitkomst. Zoals een traplift, een vlonder op de galerij of aanpassing in de badkamer.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u Delft Support om hulp vraagt, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Eenvoudige aanpassingen kunt u misschien zelf doen. Denk aan het verwijderen van drempels of het veranderen van de indeling. Ook is er veel te koop bij de bouwmarkt.

Als u minder mobiel bent, kunt u best wat hulp gebruiken. Praat hierover met uw familie, buren of vrienden en deel uw zorgen. Wellicht kunnen zij u helpen bij het aanpassen van uw woning.

Blijverslening

Heeft u een koopwoning en wilt u deze aanpassen zodat u er langer in kunt blijven wonen of omdat dit vanwege een zorgvraag nodig is? En heeft u hiervoor extra financiering nodig? Vraag dan de blijverslening aan.

Huren

Heeft u tijdelijk (korter dan zes maanden) losse woonvoorzieningen nodig? Dan kunt u deze huren bij de thuiszorgwinkel in Delft.

Kijk op Wmo voor meer informatie over een Wmo voorziening.