Tandem huren voor mensen met een visuele beperking

Heeft u een visuele beperking en zou u graag willen fietsen? Of kent u iemand die blind of slechtziend is en die graag een keer op de fiets zou willen stappen?
Bij dagbesteding de Ruimte van Ipse de Bruggen is het mogelijk om een tandem te huren. Zo kunt u samen met iemand anders veilig fietsen. Bel met de Ruimte voor meer informatie.

Careyn voeding en dieetadvies

Iedereen kan bij Careyn terecht voor voedingsproblemen en dieetvragen zoals:

 • overgewicht (bij kinderen)
 • allergieën
 • gezonde voeding bij zwangerschap
 • aangepaste voeding voor (wedstrijd)sporters
 • zwangerschapsdiabetes
 • diabetes mellitus
 • te hoog cholesterolgehalte
 • hoge bloeddruk
 • darm- en maagproblemen
 • eetstoornissen
 • ondergewicht / ondervoeding
 • gezonde voeding voor ouderen
 • aangepaste voeding tijdens ziekte (o.a. bij kanker, leverziekten, longziekten, nierziekten en brandwonden), na een operatie, bij bestraling of chemokuur
 • sondevoeding
 • zuigelingenvoeding
 • aangepaste voeding bij een verstandelijke beperking

Kijk op Careyn voeding en dieetadvies voor meer informatie.

Active Health Center

Active Health Center Ypenburg organiseert in de Delftse Hout een wandel- en beweeggroep, die ook geschikt is voor 55-plussers. U traint in groepsverband ‘active walking’ onder begeleiding van een trainer. Er is ook fitness voor 55-plussers. U kunt hier in groepsverband trainen onder begeleiding van een coach/ trainer.

De wandelgroep mogelijkheid wordt niet apart genoemd op de website, maar het is één van de groepslessen die onder het abonnement van de fitness valt.

Bridgeclub KBO Delft

In wijkcentrum Delft Noord kunnen wijkbewoners op woensdagmiddag terecht voor de bridgeclub van de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen). U kunt voor een klein bedrag lid worden.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten van de bond op de website kbo-delft

Activiteiten voor jongeren

In de Parel is er van alles te doen voor jongeren van tussen 10 en 15 jaar. Er zijn sport- en spelactiviteiten onder begeleiding van een buurtsportcoach. Het is elke vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur.

Biljartclub Vrijmoedhof

In het complex Vrijmoedhof aan de Herculesweg kunnen bewoners uit het complex, maar ook uit de omgeving biljart spelen op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Bel voor meer informatie (zie contact info).

Bridgeclub de Vleugel

Bridgeclub de Vleugel is een seniorenbridgeclub die in een gemoedelijke sfeer bridge speelt.
Ze bridgen één keer per week op dinsdagmiddag in Wijkcentrum de Vleugel.

Voor meer informatie stuur een mail (zie contact info).

Activiteiten in Buurthuis Het Voorhof

Op één dag in de week is er een inloop koffieochtend voor buurtbewoners in buurthuis het Voorhof. Andere activiteiten in het buurthuis zijn o.a. bewegen voor ouderen, kinderclub, bridge, tai-chi, boksen, schaken en bloemschikken.

Pilates bij studio Body & Mind

Pilates is een geschikte beweegvorm voor iedereen, ook als u lichte gewrichts- en bewegingsklachten heeft.
Pilates Level Light en 75PlusPilates zijn voor u geschikt als gewrichts- en stijfheidsklachten een beperking vormen of als u senior bent en u uw coördinatie en adembeweging wilt verbeteren en met leeftijdsgenoten wilt trainen. U kunt u ook zittend in een stoel meedoen. Pilates training is een weg die leidt naar lichamelijke en geestelijke fitheid. De bewegingen zijn bewust, fit en licht, spier voor spier.

Zwembad Kerkpolder – zwemmen voor senioren

Samen met leeftijdgenoten kunt u op verschillende tijden in de week baantjes zwemmen en even bijpraten. Lekker ontspannen in een gezellige omgeving. En u bent nog gezond bezig ook. Afhankelijk van de door u gekozen tijd zwemt u in het wedstrijdbad (27 graden) of in het doelgroepenbad (32 graden).
Na het zwemmen kunt u in de gezellige horecagelegenheid van het zwembad, onder het genot van een heerlijke kop koffie of thee, nog even nagenieten.

Kijk voor onze openingstijden op onze website (zie contact info).