Ontmoetingscentrum Vermeertoren

In het ontmoetingscentrum kunnen ouderen en hun mantelzorger terecht voor informatie, praktische hulp, contacten met lotgenoten en sociale contacten.
Deelnemers in het ontmoetingscentrum zijn vaak ouderen met lichamelijke en geestelijke klachten, maar soms ook jongere mensen die vergeetachtig zijn of bijvoorbeeld moeite hebben met het begrijpen van anderen. Er zijn in Delft vier ontmoetingscentra, waarvan de Vermeertoren er één is.

Voor bezoekers met dementie of cognitieve problemen die hoog zijn opgeleid en/of hoogbegaafd zijn is er in de Vermeertoren de Mondriaan groep. Omdat de interesses beter op elkaar aansluiten, ervaren de deelnemers de dagbesteding als zinvoller.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het ontmoetingscentrum of u kent iemand in uw omgeving voor wie u denkt dat het ontmoetingscentrum een goede dagbesteding kan zijn, dan kunt u altijd langs komen voor advies. Een bezoeker kan op proef meedoen en als hij of zij het als prettig ervaart, kan een Wmo-indicatie voor begeleiding groep worden aangevraagd voor verdere deelname. De cliëntenservice van Pieter van Foreest helpt bij het aanvragen van de indicatie.

Op vrijdagochtend kunnen bewoners van de Vermeertoren terecht in het seniorenhonk in het Ontmoetingscentrum voor ontmoeting en een kopje koffie.

Kijk op Ontmoetingscentrum Vermeertoren voor meer informatie.

Smikkelrestaurant Wippolder

Om de twee weken is er in Wijkcentrum Wippolder een kookteam actief. Er wordt gekookt voor oudere wijkbewoners. Voor een laag bedrag krijgt u een driegangenmenu en koffie of thee. Wilt u een keer mee-eten? U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden bij Ingrid Verwiel (zie contact info).

Activiteitencentrum Aventurijn

Aventurijn is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Dagbesteding is een goed alternatief voor mensen die door hun beperkingen geen betaald werk kunnen verrichten. Daarnaast is er gelegenheid om mensen te ontmoeten met dezelfde beperking.
Bij Aventurijn kunnen elke dag 25 tot 30 mensen terecht voor dagbesteding. Er is een aanbod van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld beweging, creatieve activiteiten, koken en het leren werken met een computer. Één keer per maand is er het NAH-café

Kijk op Aventurijn van Gemiva-SVG voor meer informatie.

Bridgeclub de Vleugel

Bridgeclub de Vleugel is een seniorenbridgeclub die in een gemoedelijke sfeer bridge speelt.
Ze bridgen één keer per week op dinsdagmiddag in Wijkcentrum de Vleugel.

Voor meer informatie stuur een mail (zie contact info).

Activiteiten in de Hofkerk

Wil je meer mensen ontmoeten en met anderen in contact komen? Eenmaal per week ben je van harte welkom in de Hofkerk voor een kopje koffie en een goed gesprek. Ook kun je een boek lenen uit de buurtbibliotheek.

Kijk voor meer informatie op Open ochtend bibliotheek

Daarnaast is er elke maand een warme maaltijd in de kerk, verzorgd door een aantal enthousiaste koks. Meer informatie vind je op Maaltijdgroep Hofkerk

Tot slot is er een 55+ club in de Hofkerk die van september tot eind mei één keer per twee weken een spelletjesmiddag organiseert. Meer informatie staat op Club 55+ Hofkerk

Activiteiten in Buurthuis Het Voorhof

Op één dag in de week is er een inloop koffieochtend voor buurtbewoners in buurthuis het Voorhof. Andere activiteiten in het buurthuis zijn o.a. bewegen voor ouderen, kinderclub, bridge, tai-chi, boksen, schaken en bloemschikken.

Vrijdag Filmcafé

Samen naar de film inclusief koffie/thee en iets lekkers.
Voor wie het leuk vindt om naar de film te gaan, maar geen zin heeft om alleen te gaan, is er eenmaal in de vier weken het vrijdagmiddag filmcafé in Filmhuis Lumen. U kunt kiezen uit twee films.

Stuur een mail om meer te weten of voor een abonnement op de maandelijkse nieuwsbrief (zie contact info).

Crazy Cooks

Crazy Cooks is een restaurant dat is opgezet door mensen met een ervaring en achtergrond vanuit de GGZ. Op elke laatste zondag van de maand wordt er een gezonde drie-gangen maaltijd bereid in wijkcentrum Het Buitenhuis. Mee-eten is voor iedereen toegankelijk.
Aanmelden is verplicht in verband met de inkoop en boodschappen.

U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden (zie contact info).

Debora, centrum voor leven met en na kanker

Debora, centrum voor leven met en na kanker is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Debora, centrum voor leven met en na kanker biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning.
Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee tot de vele uiteenlopende activiteiten die zij bieden: voorlichting, lotgenotencontact, creatieve activiteiten, verwenactiviteiten, maar ook groeiactiviteiten.

Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want kanker heb je niet alleen.
Tijdens of nadat de behandeling is afgerond, biedt Debora, centrum voor leven met en na kanker ondersteuning in het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode.

Jij bent onze gast

Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie of thee en een praatje met één van de gastvrouwen of -heren. Zij kunnen je persoonlijk vertellen wat Debora, centrum voor leven met en na kanker heeft te bieden.

Moedergroep Wippolder

Deze groep is voor moeders die het fijn vinden om andere moeders te ontmoeten, of samen over het opvoeden van de kinderen te praten en even uit de dagelijkse sleur te zijn. Kinderen waarvoor geen oppas is, mogen mee komen.

Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreek je met elkaar onderwerpen zoals opvoeden, school, schoolkeuze en vrijetijdsbesteding van en met de kinderen.
Heb je vragen waar niet direct een antwoord op is, dan denkt de begeleider van de groep graag met je mee; twee weten meer dan één.

Lijkt het je iets? Kom gerust langs. Er staat een kopje koffie of thee met koekjes voor je klaar. Tijdens de bijeenkomsten van de moedergroep kun je op een ontspannen en rustige manier ook conversatielessen volgen om je Nederlands te verbeteren.

Dag/tijd

Woensdagochtend van 8.45 tot 11.00 uur.