Maaltijdgroep in de Hofkerk

Eén keer per maand verzorgt een enthousiaste maaltijdgroep een heerlijke warme maaltijd in de Hofkerk. Samen eten staat borg voor ontmoeting en contact met elkaar. Na afloop van de maaltijd wordt dat contact voortgezet onder het genot van een kopje koffie of thee.

U bent van harte welkom, maar het is fijn als u zich even van tevoren aanmeldt. Voor de maaltijd wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd. Deze activiteit wordt georganiseerd vanuit de Protestantse Gemeente Delft.

Kijk op Maaltijdgroep in de Hofkerk voor meer informatie.

Uitclub

Bij de Uitclub ontmoeten actieve senioren elkaar. De thuisbasis van de club is Wijkcentrum Wippolder. De deelnemers komen daar eens per zes weken bij elkaar en bespreken dan wat er de volgende zes weken ondernomen gaat worden. Museumbezoek, stedentrip, wandeltocht met of zonder gids door stad, dorp of wijk, bioscoopbezoek, theater, een fietstocht, enz.

Binnen de Uitclub is vast wel iemand met dezelfde interesse en kunt u afspreken samen iets de gaan doen. Een vaste vrijwilliger ondersteunt en coördineert de groep.

U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen (’s avonds) of mailen met Chiara Tafuni (zie contact info).

Villa Debora

Wil jij andere kinderen ontmoeten die ook geraakt zijn door kanker, omdat jijzelf of één van je ouders, een familielid of een ander dierbaar persoon kanker heeft (gehad)?
Ben jij tussen de 4 en 12 jaar?
Hou je van knutselen en spelletjes doen?
Wil je soms praten over kanker, maar soms ook helemaal niet?
Dan ben je van harte welkom bij Villa Debora, de club voor kinderen geraakt door kanker. Vanaf september zijn er weer nieuwe bijeenkomsten van Villa Debora.

Kijk op Villa Debora voor meer informatie.

Café Positief Gezond

Café Positief Gezond is een ontmoetingsplek in wijkcentrum De Vleugel waar mensen uit de directe omgeving terecht kunnen met vragen over zorg en gezondheid.

Je kunt iedere dinsdagochtend van 9.00 -12.00 uur binnenlopen in wijkcentrum de Vleugel. Kijk hier voor het programma van september t/m december 2024

Café Positief Gezond is een initiatief van GGD-Haaglanden, Brijder preventie, GGZ Delfland, Gemeente Delft en Delft voor Elkaar.

Neem voor meer informatie contact op met Sherida Biswane van GGD-Haaglanden.

Hulp bij zelfstandig blijven wonen: dagbesteding

Wat kunt u doen als u zich eenzaam voelt of als u het door psychische problemen moeilijk vindt om uw dag door te komen?

Er zijn in Delft verschillende organisaties waar u terecht kunt voor een goede en zinvolle dagbesteding. Delft voor Elkaar organiseert activiteiten en bijeenkomsten voor verschillende doelgroepen.

Is er niemand in uw omgeving die u kan helpen? Dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening. Na uw melding neemt Delft Support contact met u op en zal samen met u naar een passende oplossing zoeken.

Kijk op Begeleiding en Dagbesteding voor meer informatie.

Woonlocatie en Dagbesteding Hoornse Zoom

Hoornse Zoom is een locatie van Stichting Philadelphia Zorg in Delft. Het is een woonlocatie met 23 bewoners. De bewoners zijn 55+, hebben een verstandelijke beperking en soms bijkomende geriatrische problematiek. Een deel van deze groep maakt gebruik van interne dagbesteding. Ook mensen die hier niet wonen, zijn welkom op de dagbesteding voor activiteiten en/of sociale contacten tegen een afgesproken vergoeding. Voor de dagbesteding is een indicatie nodig.

Kijk op Philadelphia Zorg voor meer informatie.

FIT groep amputatie

Pieters Behandel Praktijk (PBP) biedt verschillende vormen van groepsbehandelingen gericht op specifieke gezondheidsproblemen.

FIT groep amputatie

De tijd na het ondergaan van een amputatie is een intensieve periode. Uw lichaam moet zich herstellen van de operatie, de wond moet zo goed mogelijk genezen. Het overgebleven deel van uw been, de stomp, moet voorbereid worden op het dragen van een eventuele prothese. U werkt aan uw conditie en u gaat op zoek naar uw fysieke mogelijkheden. Dit laatste kan samen met lotgenoten onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut. De fysiotherapeut kan u helpen om nieuwe doelen te behalen, of dit nu met of zonder prothese is.
De FIT groep amputatie is een groepsbehandeling (max. 8 personen). Wij weten uit ervaring dat lotgenoten iets van elkaar kunnen leren, kennis en opgedane ervaringen delen. Ook is het prettig om gedachten en emoties onderling uit te wisselen.

Kijk op FIT groep amputatie voor meer informatie.

Jongerencentrum The Mall

Jongerencentrum The Mall staat voor jongeren open om gezellig langs te komen, bij te praten of gewoon gebruik te maken van de mogelijkheden om te chillen. Natuurlijk is er de mogelijkheid om buiten de inloop een afspraak te maken om langs te komen. Ze kunnen je ook helpen met: schoolwerk, werk/ bijbaan/ stage, vervolgstudie, CV maken/ motivatiebrief maken/ solliciteren, belastingaangifte, zoeken naar woning (woonpas), schulden, thuissituatie, toekomst.

Kijk op onze website (zie contact info) voor meer informatie over de openingstijden en wat je er kunt doen.

Creaclub in Het Buitenhuis

Handwerkt u graag? Neem uw brei-, haak-, borduur-, schilder- of ander werk mee naar wijkcentrum Het Buitenhuis en kom gezellig koffiedrinken op maandagochtend, van 10.00 tot 12.00 uur.

Vindt u het leuk om creatief bezig te zijn? Dat is precies het doel van deze maandagochtend. Loop gerust eens binnen, u bent van harte welkom!

Let it Go koor, een vrouwenkoor met maatwerk

Let it Go koor is opgericht door iemand die door een fysieke beperking belemmerd werd in het zingen in een koor. Het doel van Let it Go is iedereen mee te laten zingen, ongeacht de beperking. Leden mogen tijdens repetities en de korte optredens van maximaal 20 minuten zitten of staan, met (vergrote) tekst/ bladmuziek of zonder tekst/ bladmuziek.
Ze verdiepen zich momenteel in de mogelijkheden voor mensen met een visuele en/of gehoorbeperking. Er wordt gerepeteerd in een rolstoeltoegankelijke ruimte bij Basalt o.l.v. professioneel dirigente Félice van der Sande.
Zingen is goed en gezond en draagt bij aan taalontwikkeling. Voor vrouwen die inburgeren kan dit koor ook betekenisvol zijn. Enerzijds vanwege de bijdrage aan het taalgevoel, anderzijds vanwege de sociale contacten. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat zingen bijdraagt aan positieve gevoelens. Na een repetitie gaan de leden met veel meer energie naar huis. Iedereen is welkom, mits hij/zij niet vals zingt.