Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Studio 015 – meiden events

Elke eerste maandag van de schoolvakanties organiseert Studio 015 een event voor meiden van 10 t/m 15 jaar, met meerdere gave workshops over beauty/ fashion, cultuur en sport. Volg Instagram @015.studio om op de hoogte te blijven!

Careyn voeding en dieetadvies

Iedereen kan bij Careyn terecht voor voedingsproblemen en dieetvragen zoals:

 • overgewicht (bij kinderen)
 • allergieën
 • gezonde voeding bij zwangerschap
 • aangepaste voeding voor (wedstrijd)sporters
 • zwangerschapsdiabetes
 • diabetes mellitus
 • te hoog cholesterolgehalte
 • hoge bloeddruk
 • darm- en maagproblemen
 • eetstoornissen
 • ondergewicht / ondervoeding
 • gezonde voeding voor ouderen
 • aangepaste voeding tijdens ziekte (o.a. bij kanker, leverziekten, longziekten, nierziekten en brandwonden), na een operatie, bij bestraling of chemokuur
 • sondevoeding
 • zuigelingenvoeding
 • aangepaste voeding bij een verstandelijke beperking

Kijk op Careyn voeding en dieetadvies voor meer informatie.

Logopedie Sterk

Logopedie en pgb begeleiding Sterk staat voor sterker worden in spreken, eten, drinken, communiceren, lezen, schrijven en taalvaardigheid. Iedereen kan specialistisch maatwerk nodig hebben; de groep jonge kinderen van 2 tot 8 jaar in het bijzonder. Maar ook mensen van alle leeftijden. Voor kinderen wordt gewerkt met het kindvriendelijke programma Mondcircus om op een leuke en effectieve manier belangrijke vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Ook voor het begeleiden van autistische kinderen en het mogelijk maken van passend onderwijs op het gebied van begrijpend lezen, taal en sociale vaardigheden kunt u hier terecht.

Activiteiten voor jongeren bij Gemiva

Gemiva is een plek waarbij jongeren met een beperking bij elkaar kunnen komen in de leeftijd tussen 10 en 15 jaar, waarbij er genoeg te doen is. Er is een computer-, fitness- en chillruimte en de jongeren mogen hier allemaal gebruik van maken. Ook worden er externe dingen geregeld zoals: lasergamen, playstationen, MDT traject etc. We proberen d.m.v. groente en fruit het gezonde eten te stimuleren. Het is elke vrijdag van 19: 00 tot 21: 00 uur op de Tuindersvaart.

Debora, centrum voor leven met en na kanker

Debora, centrum voor leven met en na kanker is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Debora, centrum voor leven met en na kanker biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning.
Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee tot de vele uiteenlopende activiteiten die zij bieden: voorlichting, lotgenotencontact, creatieve activiteiten, verwenactiviteiten, maar ook groeiactiviteiten.

Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want kanker heb je niet alleen.
Tijdens of nadat de behandeling is afgerond, biedt Debora, centrum voor leven met en na kanker ondersteuning in het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode.

Jij bent onze gast

Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie of thee en een praatje met één van de gastvrouwen of -heren. Zij kunnen je persoonlijk vertellen wat Debora, centrum voor leven met en na kanker heeft te bieden.

Mantelzorgondersteuning

U bent mantelzorger als u onbetaald en langdurig voor iemand van uw familie of vrienden zorgt die chronisch ziek, gehandicapt of psychisch ziek is. Om dit op een gezonde manier vol te kunnen houden is het is belangrijk om af en toe de zorg en uw zorgen te delen.
Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor informatie, advies en verschillende vormen van ondersteuning. U kunt hierbij denken aan cursussen, themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten of een persoonlijk gesprek.
U kunt zich ook aanmelden voor de mantelzorgnieuwsbrief met uitgebreide informatie, adressen, tips en ideeën. Stuur een mail aan Delft voor Elkaar (zie Contact info) met als onderwerp: aanmelden mantelzorgnieuwsbrief.

Kijk voor meer informatie op Mantelzorgondersteuning Delft voor Elkaar

Veiligheid Thuis

Zijn er problemen thuis of loopt de spanning in het gezin op? Zoek op tijd hulp. Bijvoorbeeld bij vrienden, bekenden of buren. Of bel met de huisarts.
Heeft u al ondersteuning vanuit Delft Support? Bel dan met uw contactpersoon van Team Jeugd of het Sociaal Team van de gemeente Delft.
Heeft u nog geen ondersteuning van Delft Support? Dan kunt u bellen met 14015 en vragen naar Team Jeugd van Delft Support.

Liever anoniem met iemand bellen? Dat kan met Veilig Thuis Haaglanden: 0800 2000.

Heeft u zorgen over een ander gezin? Vermoed u dat de spanningen bij een ander te hoog oplopen? Is er mogelijk sprake van huiselijk geweld?
Op ikvermoedhuiselijkgeweld vindt u meer informatie over wat dan te doen.

U kunt ook contact opnemen met Thuis Haaglanden (zie Contact info).

Brijder Verslavingszorg

Brijder verslavingszorg helpt volwassen en jonge mensen in Noord- en Zuid-Holland die hulp nodig hebben op het gebied van verslavende middelen (alcohol, drugs en medicijnen) en bij leefstijlproblemen zoals gokken. Aanmelden kan telefonisch of via de website.
Er zijn verschillende mogelijkheden voor behandeling: poliklinische behandeling, een mobiel behandelteam (voor mensen die hulp afwijzen), medisch sociale opiaatbehandeling (met Methadon) of opname in een kliniek.
Heb je hulp of advies nodig? Maak dan gebruik van een spreekuur of van online hulp via de volgende websites:

Alcohol onder controle
Cannabis onder controle
Drugs onder controle
Gokken onder controle

Zangkoor Onder de Schie

Zingt u graag? En wilt u graag met anderen zingen? Zangkoor Onder de Schie is een gemengd koor voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Er wordt meerstemmig gezongen, daarom is het fijn als u stemvast bent. Als u ook bladmuziek kunt lezen is dat helemaal mooi meegenomen. Maar met een goed geheugen voor muziek en tekst gaat het ook lukken. Het repertoire bestaat uit wereldmuziek, pop en licht klassiek. Een groot deel van de teksten is in het Engels.

Kijk op Zangkoor Onder de Schie voor meer informatie.