Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Studio 015 – meiden events

Elke eerste maandag van de schoolvakanties organiseert Studio 015 een event voor meiden van 10 t/m 15 jaar, met meerdere gave workshops over beauty/ fashion, cultuur en sport. Volg Instagram @015.studio om op de hoogte te blijven!

Taal Sociaal in Het Buitenhuis

Delft voor Elkaar organiseert op twee locaties taallessen voor inwoners  van Delft voor wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is: in wijkcentrum De Vleugel en in wijkcentrum Het Buitenhuis.

Waarom Taal Sociaal?

Bij Taal Sociaal kun je de Nederlandse taal in een rustige en gezellige omgeving samen met anderen oefenen. In een kleine groep leer je beter praten, lezen en schrijven. Iedereen in de groep komt aan het woord en kan vragen stellen. Bij Taal Sociaal verbeter je niet alleen je Nederlands maar ook je kennis over de Nederlandse samenleving en cultuur.

Voor wie?

De lessen zijn gericht op mensen die al een basiskennis hebben van de Nederlandse taal. De lessen worden gegeven door vrijwilligers.

Cursusduur

September t/m juni (1x per week 2 uur les). Tussendoor instromen is mogelijk.

Kosten

25,- per cursusjaar (incl. koffie/thee)

Spreekuur en inschrijven

Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij het inloopspreekuur in wijkcentrum De Vleugel: woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie zie de Taal Sociaal flyer of stuur een mail (zie Contact info).

Leslocaties

Wijkcentrum de Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, Delft

Wijkcentrum het Buitenhuis – Buitenhofdreef 274, Delft

Activiteiten in Die Buytenweye

Wilt u graag in contact komen met andere oudere wijkbewoners? Onder het genot van een hapje en drankje gezellig samenkomen, ontspannen, een netwerk of vriendschap opbouwen? Kom gezellig een keer langs in het restaurant van Die Buytenweye.
Iedere ochtend kunt u hier koffie/thee drinken en tussen de middag wordt in het restaurant een warme maaltijd geserveerd. Ook worden hier diverse activiteiten georganiseerd o.a. biljarten, bridge, sjoelen, muziek, kerkdiensten, muziek luisteren, optredens, modeshow en bingo. Voor bewoners is er o.a. een fietsbeweeghoek, een kapsalon, pedicure en een duofiets om te lenen.
Voor meer informatie over de dagen, tijden en prijzen kunt u telefonisch contact opnemen met de receptie van Die Buytenweye.

Kijk op Die Buytenweye voor meer informatie.

Anytime Fitness Center – fitness voor senioren

Bij Anytime Fitness kunt u uw conditie verbeteren op de fiets, loopband of crosstrainer. U kunt uw spieren onderhouden op de fitness apparaten en u kunt aan uw evenwicht werken op de mat.

Culture Club Theater

Samen met een leuke groep kinderen uit de wijk leer je van theaterjuf Suzanne de basis van toneelspelen, bedenk je de leukste scènes en maak je een echte voorstelling, die je aan het eind van de lessenreeks voor je familie en vrienden speelt.

Creatief Atelier

In Wijkcentrum Buitengewoon organiseert Cultuurhuis Delft creatieve workshops voor vrouwen: om de paar weken gaan we aan de slag met een ander techniek, vorm en materialen. Onder begeleiding van verschillende docenten en kunstenaars. Zoals textiel, keramiek, schilderen en meer.

Badminton Instuif in Sporthal de Buitenhof

De wekelijkse Badminton Instuif in Sporthal de Buitenhof is geschikt voor zowel beginners als meer ervaren spelers. Voor een klein bedrag per week kunt u al deelnemen. Voor mannen en vrouwen.

Informatiepunt Digitale Overheid Voorhof

Heb je vragen over DigiD, toeslagen of moeilijke brieven? Bij het IDO, het informatiepunt digitale overheid van DOK, helpen we je gratis; ook als je geen lid bent van DOK.

Het IDO is op dinsdag van 14.00 tot 17.30 uur open voor vragen over:

  • DigiD
  • belastingen en toeslagen
  • zorg, werk of uitkering
  • studiefinanciering
  • rijbewijs
  • AOW aanvragen
  • inburgering

Voor meer informatie, bijvoorbeeld over actuele openingstijden, zie Informatiepunt Digitale Overheid

Taalhuis DOK Voorhof

Het Taalhuis is een informatiepunt voor mensen die moeite hebben met Nederlands spreken, lezen, schrijven en/of rekenen en die geen inburgeringsplicht hebben.

Ook Nederlanders hebben soms niet leren lezen, schrijven en rekenen. Ze ondervinden daar hinder van in het dagelijkse leven maar houden het meestal liever voor zich. Ze kunnen het verbergen met smoezen zoals ‘ik ben mijn bril vergeten’.
Misschien kent u iemand voor wie dat geldt, en die hier mee geholpen kan worden.

Tijdens het spreekuur zijn er deskundige medewerkers die mensen helpen bij het vinden van een goede oplossing voor elke taalvraag. Er is een breed aanbod aan boeken en taalspelletjes.
Bij DOK Voorhof zijn er mogelijkheden voor hulp, zoals Taalmaatjes en rekenmaatjes, maar er is ook informatie over het verdere aanbod in de stad.

Kijk op Taalhuis DOK Delft voor meer informatie.