Stadsdiakonaat Delft

Het Interkerkelijk Stadsdiakonaat Delft biedt hulp in de vorm van een gesprekje, een bezoekje of het samen naar buiten gaan voor mensen die daar behoefte aan hebben. Samen winkelen of gezellig ergens een kopje koffie drinken.
Maar ook begeleiding bij bezoek aan een arts of ziekenhuis. Oppassen of samen met de kinderen iets gezelligs doen. Kleine klusjes in en rond de woning zoals een tuintje opknappen, een wandje witten, een lamp ophangen etc.

Maria van Jessekerk – maaltijdviering

Elke derde zaterdag van de maand (met uitzondering van juli en augustus) is er een viering met maaltijd in de Maria van Jessekerk op de Burgwal. Iedereen is welkom bij de maaltijden, mits dit gebeurt vanuit eerbied en respect voor de ander. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mensen.
Het bijwonen van de vieringen in de Mariakapel is uitdrukkelijk NIET verplicht en zeker GEEN voorwaarde om welkom te zijn bij de koffie en de maaltijd.

Kijk op Maaltijdvieringen RK Stadsdiaconaat voor meer informatie.

School’s Cool

Stichting School’s Cool Delft is een mentororganisatie die leerlingen van 11 tot 18 jaar ondersteunt in drie verschillende programma’s, met als doel het voorkomen van schooluitval en het vergroten van de kansen van leerlingen van groep 8 basisschool tot en met het voortgezet onderwijs. De vrijwillige mentoren begeleiden leerlingen en gezinnen thuis om hen te helpen bij hun schoolcarrière.

Peptalk Psychologen

Peptalk is een kleinschalige psychologenpraktijk. Zij bieden diagnostiek, advies en behandeling voor kinderen en jongeren. De trajecten zijn kortdurend en doelgericht. U kunt snel terecht. Neem contact op voor een oriënterend gesprek.

Taalcafé Delft

Wanneer Nederlands niet je moedertaal is nodigen we je uit om mee te doen met het gezellige Taalcafé Delft in DOK Centrum, elke woensdagavond* van 20:00 tot 21:30 uur (behalve in de schoolvakanties). Neem gerust vrienden en bekenden mee.
Meedoen is gratis, je betaalt alleen je eigen consumptie.
Ook Nederlanders die het leuk vinden om anderen te helpen met het oefenen van de Nederlandse taal, zijn van harte welkom.
Meer informatie

Let op: Vanaf 5 november 2024 is het Taalcafé op dinsdagavond van 20:00 tot 21:30 uur.

Iets drinken

Iets Drinken is dé landelijke netwerkborrel voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Bijvoorbeeld Asperger, klassiek autisme of PDD-NOS. Het doel is mensen met autisme bij elkaar brengen, gewoon in een café.

In Delft wordt de borrel elke 1e woensdag van de maand georganiseerd van 19:00 – 23:00 uur in Café Brasserie Huszar. Je mag later komen en eerder weggaan. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Elke avond is er een activiteit: Iets Doen. Dit is wisselend een pubquiz of spellen. Meedoen aan deze activiteit is niet verplicht. Je mag altijd een eigen spel meenemen. Ook als de activiteit pubquiz is, kan er nog een spel gespeeld worden.

Kijk op Iets Drinken voor meer informatie.

Open Eettafel Sint Jansbrug

Kom jij ook gezellig eten bij de Open Eettafel Sint Jansbrug? Deze eettafel wordt gerund door studenten. Doordeweeks kan hier gedineerd worden tegen een schappelijke prijs.

Als je speciale wensen hebt kunnen zij daar rekening mee houden, bijvoorbeeld bij voedselallergie. Bel hiervoor vóór 14:00 uur op dezelfde dag.

Mobiliteit vergroten – scootmobiel

Kunt u zich door een ziekte of beperking niet meer goed verplaatsen? Dan zijn er verschillende oplossingen om uw mobiliteit te vergroten. Bijvoorbeeld een elektrische fiets of een (tweedehands) scootmobiel kopen of huren, Kijk op de Thuiszorgwinkel

Mogelijk kunnen uw familie en naasten hier ook oplossingen voor bedenken, praat er eens over. Mocht u zelf en in uw omgeving geen hulp kunnen vinden, dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor een scootmobiel. Deze kunt u in bruikleen krijgen of via een Persoonsgebonden Budget (PGB) bekostigen. Voor een scootmobiel betaalt u een eigen bijdrage.

Als u zich aanmeldt bij Delft Support, neemt een medewerker contact met u op.

Kijk op Delft Support Vervoersvoorzieningen voor meer informatie.

Mobiliteit vergroten: rolstoel

Kunt u door een ziekte, beperking of ouderdom niet of niet goed meer lopen? Dan zijn er verschillende oplossingen om uw mobiliteit te vergroten.

Voordat u bij Delft Support komt met uw hulpvraag, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Zo kunt u bij de Thuiszorgwinkel krukken of een rollator kopen. Hier kunt u ook een rolstoel huren als u deze tijdelijk (korter dan zes maanden) nodig heeft.

Bieden krukken of een rollator geen uitkomst en heeft u langdurig een rolstoel nodig?
Kijk op Delft Support Vervoersvoorzieningen voor meer informatie.

Voor een rolstoel betaalt u geen eigen bijdrage.

Woningaanpassing Wmo

Wat kunt u doen als u door een ziekte of beperking uw woning niet meer goed kunt gebruiken? Een aanpassing aan uw woning biedt vaak uitkomst. Zoals een traplift, een vlonder op de galerij of aanpassingen in de badkamer.

Wat kunt u zelf doen?

Voordat u Delft Support om hulp vraagt, is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Eenvoudige aanpassingen kunt u misschien zelf doen. Denk aan het verwijderen van drempels of het veranderen van de indeling. Ook is er veel te koop bij de bouwmarkt.

Als u minder mobiel bent, kunt u best wat hulp gebruiken. Praat hierover met uw familie, buren of vrienden en deel uw zorgen. Wellicht kunnen zij u helpen bij het aanpassen van uw woning.

Blijverslening

Heeft u een koopwoning en wilt u deze aanpassen zodat u er langer in kunt blijven wonen of omdat dit vanwege een zorgvraag nodig is? En heeft u hiervoor extra financiering nodig? Vraag dan de blijverslening aan.

Huren

Heeft u tijdelijk (korter dan zes maanden) losse woonvoorzieningen nodig? Dan kunt u deze huren bij de thuiszorgwinkel in Delft.

Kijk op Wmo voor meer informatie over een Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) voorziening.