Beschermd wonen – Delft Support

Kunt u vanwege psychische of maatschappelijke problemen (tijdelijk) niet zelfstandig wonen? Dan is er Beschermd Wonen. Bij Beschermd Wonen is er altijd een begeleider aanwezig. Ook als u hulp nodig heeft op onvoorspelbare momenten. Er staat altijd iemand klaar om u te helpen met dingen die voor u moeilijk zijn, zowel overdag als in de nacht. Beschermd Wonen gaat uit van de mogelijkheden die u heeft. Wat u zelfstandig kunt, doet u zelf. De begeleider helpt bij praktische zaken en is er om problemen te voorkomen.

Denkt u dat u voor Beschermd Wonen in aanmerking komt? Dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening bij Delft Support. Na uw melding onderzoekt Delft Support uw situatie en beslist of u in aanmerking komt voor Beschermd Wonen.

Kijk op Beschermd Wonen voor meer informatie.

Delft Support – de Wmo in Delft

Hoe houdt u zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven? En wat als dit vanwege ouderdom of uw gezondheid (even) niet meer lukt? Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelfstandig redden in huis? Of heeft u moeite om zelfstandig te reizen en activiteiten te ondernemen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een voorziening van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Wat kunt u zelf oplossen? Vraag ook aan uw familie, vrienden of buren of zij u kunnen helpen.

Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van welzijn. Bijvoorbeeld met vragen over sociale contacten, financiën, activiteiten in de wijk, een gezonde leefstijl, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Huishoudelijke hulp

Wat kunt u doen als u door een ziekte of beperking niet meer in staat bent om uw woning schoon te maken? Als u langdurige hulp bij het huishouden nodig heeft en er is niemand in uw omgeving om u in het huishouden te helpen, dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening. Heeft u kortdurend hulp bij het huishouden nodig, bijvoorbeeld na een operatie of als u als mantelzorger minimaal 8 uur per week of langer dan 3 maanden voor iemand zorgt, dan kunt u gebruikmaken van de basisvoorziening huishoudelijke hulp.

Kijk op huishoudelijke hulp van Delft Support voor meer informatie.

Voor langdurige hulp bij het huishouden via een Wmo-voorziening betaalt u een eigen bijdrage. Deze betaalt u elke maand gedurende de periode dat u de hulp ontvangt. De hoogte van de eigen bijdrage is voor iedereen gelijk. Maakt u gebruik van de basisvoorziening huishoudelijke hulp, dan betaalt u een vast laag tarief per uur voor maximaal 40 uur per jaar. De gemeente betaalt de rest.

Hulp bij zelfstandig blijven wonen: dagelijkse zaken regelen

Wat kunt u doen als het u niet meer lukt om uw dagelijkse zaken te regelen? Bijvoorbeeld door een psychische, psychiatrische of verstandelijke beperking?
U kunt hierover praten met uw familie en andere naasten; soms kan iemand in uw directe omgeving steun bieden.
Delft heeft een aantal instanties die u kunnen helpen:

Kunt u niet bij deze instanties terecht en is er niemand in uw omgeving om te helpen? Dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor individuele begeleiding. Na uw melding neemt de gemeente contact met u op. Voor de hulp betaalt u een eigen bijdrage.

Kijk op Begeleiding en Dagbesteding voor meer informatie.

Jongerenacademie

Ben je tussen de 18 en 27 jaar en heb je vragen over school, werk of geld?
De Jongerenacademie helpt jou werk te vinden, terug te gaan naar school of andere oplossingen te vinden voor je problemen.

  • Bijvoorbeeld: Je gaat niet meer naar school, wat moet je nu gaan doen?
  • Je zoekt een baan, maar hoe pak je dat aan?
  • Je weet niet welke opleiding je moet gaan volgen
  • Je hebt schulden of andere problemen met geld
  • Je hebt vragen over een uitkering

Stuur een WhatsApp naar 06 4000 9349 met je vraag, maak online een afspraak of bel 14015. Tijdens het eerste gesprek worden al je problemen in kaart gebracht en wordt bekeken wat je zelf en wat de gemeente voor je kan doen. Er zijn verschillende dingen mogelijk, zoals de trainingen van de Jongerenacademie en de speciale werktrajecten bij Werkse! voor jongeren.

Kijk op Jongerenacademie voor meer informatie.

Jongerenacademie Delft Support

Herken je één van de voorbeelden?

  • Je gaat niet meer naar school en weet niet wat je moet doen.
  • Je zoekt een baan, maar hoe pak je dat aan?
  • Je weet niet welke opleiding je moet gaan volgen.
  • Je hebt schulden of andere problemen.
  • Je hebt vragen over een uitkering.

Voor meer informatie kijk op Jongerenacademie of stuur een mail (zie contact info).

Sociaal Team – Delft Support

Het Sociaal Team is er voor huishoudens met problemen op meerdere leefgebieden of als er bemoeizorg nodig is. Het team richt zich op mensen en gezinnen met opgestapelde problemen en waarbij er onvoldoende of geen eigen regie is binnen het huishouden.
Een coach van het Sociaal Team kan tijdelijk die regie overnemen. Alleen professionele hulp- en dienstverleners kunnen een gezin aanmelden bij het Sociaal Team. Als je je als inwoner zorgen maakt om iemand kun je dit melden bij Meldpunt Bezorgd Delft
Meldpunt Bezorgd werkt nauw samen met het Sociaal Team.

Meer informatie over hulp in het kader van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) in Delft kunt u vinden bij Delft Support (zie contact info).

Team Jeugd – Delft Support

Als je hulp nodig hebt bij het opvoeden van je kinderen kun je je aanmelden bij Team Jeugd van Delft Support. Iedereen met een vraag over kinderen en jongeren tot 23 jaar kan er terecht voor hulp en advies over opvoeden en opgroeien; en ook over lichamelijke en verstandelijke beperkingen, geestelijke gezondheidszorg, verslaving en schulden.
Medewerkers van Delft Support zoeken samen met jou naar een oplossing.

Kijk op Team Jeugd van Delft Support voor meer informatie.

Kindinpraktijk – Jeugdhulp

Kindinpraktijk is een coöperatie van negen zelfstandig gevestigde jeugdhulp-aanbieders. Met elkaar bieden zij een breed scala aan hulp voor kinderen, jongeren en hun ouders. De kennis en ervaring die ze hebben opgedaan is gebundeld, met als doel om goede hulp op maat te bieden. Verwijzers en cliënten hebben zo de keuzemogelijkheid tussen zorg van een grote zorgaanbieder of zorg op maat.

JIP Delft in OPEN

Heb jij een vraag over geld, wonen, seks, je lichaam of gevoel, social media, digitale overheid, jong ouderschap of iets anders? Of heb je een andere situatie die je aan iemand wilt vertellen? JIP geeft je gratis info, advies en hulp. Alles is uiteraard gratis, vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wil. JIP is er voor alle jongeren in Delft van 12 t/m 26 jaar.

Elke dinsdag en donderdag is er van 13.00 tot 17.00 uur een spreekuur in bibliotheek DOK (gebouw OPEN) in het centrum van Delft in studio 1.2 of 1.3.
Je kunt binnenlopen of een afspraak maken via de website JIP Haaglanden