Gehandicaptenparkeerkaart

De Europese gehandicaptenparkeerkaart (GPK) is bedoeld voor mensen die zich vanwege een handicap niet meer dan 100 meter te voet kunnen voortbewegen.
Als u voor langere tijd (langer dan zes maanden) een probleem heeft met het lopen van deze afstand, dan kunt u voor een Europese gehandicaptenparkeerkaart in aanmerking komen. Hiermee kunt u dicht bij uw bestemming parkeren op een gehandicapten parkeerplaats.

Kijk op de website voor meer informatie en aanvragen (zie contact info).

Vrijdag Filmcafé

Samen naar de film inclusief koffie/thee en iets lekkers.
Voor wie het leuk vindt om naar de film te gaan, maar geen zin heeft om alleen te gaan, is er eenmaal in de vier weken het vrijdagmiddag filmcafé in Filmhuis Lumen. U kunt kiezen uit twee films.

Stuur een mail om meer te weten of voor een abonnement op de maandelijkse nieuwsbrief (zie contact info).

`t Goeie Doelen Winkeltje

Bij ’t Goeie Doelenwinkeltje kunt u tweedehands spullen kopen voor een zacht prijsje. Er zijn meubels, lampen, boeken, dvd’s, kleding, speelgoed, servies en nog veel meer. Met de opbrengst zorgen zij dat kinderen in de derde wereld en in Delft een beter leven krijgen. Ze richten zich daarbij op onderwijs en gezondheid.

De Jessehof

De Jessehof is een Interkerkelijk Diaconaal Centrum waar u tijdens de openingstijden kunt binnenlopen voor koffie en een goed gesprek.
Behalve koffiedrinken en praten, kunnen gasten kranten of tijdschriften lezen, hun mail bekijken op een computer, biljarten en eventueel een spelletje doen. Kinderen zijn welkom met een ouder en kunnen spelen in de kinderhoek.
Het is ook mogelijk een gesprek te hebben met één van de Delftse pastores.

Op de eerste vrijdag van de maand is er voor een laag bedrag een gezamenlijke maaltijd voor inwoners van Delft. U kunt zich in de Jessehof zelf, telefonisch of via de mail vanaf één week van tevoren aanmelden (zie contact info).

Kijk op onze website voor meer informatie en actuele openingstijden (zie contact info).

Koffie NL bij de Jessehof

Vluchtelingen die als statushouder in Delft zijn komen wonen, willen graag Delftenaren leren kennen en Nederlands oefenen in gewone gesprekjes. Elke week op woensdagochtend komen ze in kleine groepjes koffiedrinken en (Nederlands) kletsen in de Jessehof. Zo krijgen Delftenaren de gelegenheid om elkaar te leren kennen. Er zijn verhalen over andere landen, ervaringen over inburgeren en kennismaken met Nederland. De vluchtelingen horen hoe Nederlanders leven en werken. Ze leren daardoor sneller Delft kennen en breiden hun kennissenkring uit. Kom langs bij KoffieNL en knoop een gesprek aan. Vergeet de grenzen én ontdek de rijkdom ervan.

Kijk op Delftse Buur KoffieNL voor meer informatie.

Tafelgenoten Jessehof

Eén keer per maand wordt door vrijwilligers bij de Jessehof een warme maaltijd klaargemaakt. Er wordt echt gedineerd en dit wordt vaak als feestelijk ervaren.
De kosten bedragen enkele euro’s. Ook op één van de Kerst- of Paasdagen wordt een feestelijk diner of lunch klaar gemaakt.
Bezoekers kunnen zich van tevoren inschrijven bij de koffiebar van de Jessehof.

Alzheimer Café Delft

Het Alzheimer Café in Delft is geopend op de tweede maandag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus.

Het is een ontmoetingsplek voor iedereen die te maken heeft met dementie. Elke maand is een deskundige aanwezig om een bepaald thema te bespreken. Tevens biedt het Alzheimer Café de mogelijkheid om lotgenoten en hulpverleners te ontmoeten en vragen te stellen over uw persoonlijke situatie. Er is een informatietafel beschikbaar met diverse folders en brochures over dementie.

Kijk op Alzheimer Café Delft voor meer informatie.

ADHD Nederland in Delft

Voor kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen met AD(H)D is er het ADHD-centrum. ADHD en ADD zijn zogenoemde aandachtstekortstoornissen. Daardoor kan het zijn dat iemand geregeld warrig overkomt of juist overpunctueel is om controle te houden. Ook impulsiviteit en nog een aantal kenmerken horen er (vaak) bij.
Het ADHD-Centrum werkt vanuit een model dat meer kijkt naar mogelijkheden dan naar tekortkomingen. Ze geven ook een opleiding tot ADHD-coach.

Speelgoedbank Delft

Speelgoedbank Delft wil goed speelgoed bereikbaar maken voor alle kinderen.

Zij doen dit door inzamelen en uitgeven van speelgoed aan kinderen van 0-12 jaar via een verwijzing van de Voedselbank of een hulpverlener.

Uitgifte van speelgoed is op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Inname van speelgoed is op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Geen knuffels.

Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.