Doel Delfland buurtmaaltijden Voordijkshoorn

Doel Delfland biedt op twee locaties maaltijden aan voor mensen die niet zelf kunnen koken.

Locatie: Van Adrichemstraat, Van Adrichemstraat 10A in Delft

Hier kunt u op maandag, dinsdag, donderdag of vrijdag van 17.00 u. tot 18.30 u. terecht voor een complete maaltijd voor een bescheiden bedrag.
U kunt de maaltijd ook afhalen tussen 16.00 u. en 17.00 u. Dan is de maaltijd goedkoper.
Graag uw bestelling opgeven vóór 12.00 u. U kunt bellen naar 015 260 7570.

Op vrijdag is er soep en een broodje. Deze kan opgehaald worden tussen 15.00 en 16.00 uur. Wij ontvangen graag vóór 12.00 uur uw bestelling voor een maaltijd. U kunt bellen naar telefoonnummer: 015 260 7570.

Zorg voor ouder en kind

Tijdens je zwangerschap houden de verloskundige of gynaecoloog in de gaten of het goed gaat met je baby en met jou. Is je baby geboren? Dan komt de kraamzorg om jullie in de eerste dagen te helpen. Daarna kun je, tot je kind 18 jaar is, bij JGZ terecht voor advies over verzorging, gezondheid en opvoeding. Wat JGZ doet, kun je lezen op de website van JGZ

Goed voorbereid op de komst van je baby

Maak je je zorgen over de komst van je baby? Weet je niet hoe je straks goed voor je baby kunt zorgen? Is je thuissituatie lastig? Kun je, om welke reden dan ook, best wat hulp gebruiken? Dan kan de jeugdverpleegkundige van JGZ jou al tijdens de zwangerschap helpen. Dit noemen we ‘prenatale zorg’.

Goede Start gesprek

De prenatale zorg van JGZ begint altijd met een gesprek. Het ‘Goede Start gesprek’ is er voor alle aanstaande ouders die vragen of zorgen hebben over het ouderschap. Lees er meer over op deze website Goede Start gesprek – JGZ Zuid-Holland West (jgzzhw.nl)  en meld je aan. Je kunt ook aan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamzorg om je aan te melden.

Kijk op spreekuren in Delft voor een overzicht van de spreekuren van JGZ in Delft in Wippolder, Voordijkshoorn en Buitenhof.

KASTO Delft – kansrijke start voor ouders

Tijdens je zwangerschap houden de verloskundige of gynaecoloog in de gaten of het goed gaat met je baby en met jou. Is je baby geboren? Dan komt de kraamzorg om jullie in de eerste dagen te helpen. Daarna kun je, tot je kind 18 jaar is, bij JGZ terecht voor advies over verzorging, gezondheid en opvoeding. Wat JGZ doet, kun je lezen op de website van JGZ

Goed voorbereid op de komst van je baby

Maak je je zorgen over de komst van je baby? Weet je niet hoe je straks goed voor je baby kunt zorgen? Is je thuissituatie lastig? Kun je, om welke reden dan ook, best wat hulp gebruiken? Dan kan de jeugdverpleegkundige van JGZ jou al tijdens de zwangerschap helpen. Dit noemen we ‘prenatale zorg’.

Goede Start gesprek

De prenatale zorg van JGZ begint altijd met een gesprek. Het ‘Goede Start gesprek’ is er voor alle aanstaande ouders die vragen of zorgen hebben over het ouderschap. Lees er meer over op de website van JGZ > link: Goede Start gesprek – JGZ Zuid-Holland West (jgzzhw.nl)  en meld je aan. Je kunt ook aan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamzorg om je aan te melden.

KASTO – Kansrijke Start voor Ouders

Kasto biedt (aanstaande) ouder extra steun bij hun taak als ouder. De begeleider van Kasto gaat met je in gesprek. Samen bespreek je jouw situatie en wat jij nodig hebt voor een goede start voor jou en je kind. De begeleider kan jou helpen tot je kind 2 jaar wordt.

Je kunt ook direct contact opnemen met de begeleiders van het KASTO-team: stuur een mailtje (zie contact info) en je krijgt altijd reactie. Je kunt ook bellen naar het Contactbureau van JGZ.

Het KASTO-team is een initiatief van JGZ Zuid-Holland West, Delft voor Elkaar en de gemeente Delft. KASTO staat voor een Kansrijke Start voor (aanstaande) ouders.

Coaching van jong-volwassenen bij ADHD/ADD

Met coaching wordt je geholpen de vervelende symptomen van ADHD/ADD direct te verminderen. Zo ontstaat meer ruimte en rust in je hoofd en kun je betere keuzes maken. Je begint in mogelijkheden te denken in plaats van beperkingen. Dit leidt tot beter functioneren in je dagelijks leven en tot meer geluk.
Voor jong-volwassenen, studenten, ingenieurs en mensen die makkelijk leren.

De coach trajecten in de praktijk zijn kort. Er wordt doelgericht en efficiënt gewerkt aan het verbeteren van jouw situatie door een coach met een scherpe blik op wat er speelt. Je wordt op een luchtige en steunende manier een stukje begeleid op je weg naar een leven dat echt bij je past, met ADHD of ADD.

Woonlocatie en Dagbesteding Hoornse Zoom

Hoornse Zoom is een locatie van Stichting Philadelphia Zorg in Delft. Het is een woonlocatie met 23 bewoners. De bewoners zijn 55+, hebben een verstandelijke beperking en soms bijkomende geriatrische problematiek. Een deel van deze groep maakt gebruik van interne dagbesteding. Ook mensen die hier niet wonen, zijn welkom op de dagbesteding voor activiteiten en/of sociale contacten tegen een afgesproken vergoeding. Voor de dagbesteding is een indicatie nodig.

Kijk op Philadelphia Zorg voor meer informatie.

Rouw- en verliesbegeleiding

Traan en een Lach biedt rouw- en verliesbegeleiding. Heb je een dierbare verloren en weet je even niet meer hoe je verder moet?
Door middel van begeleiding op zowel je verlieservaring als op welbevinden hervind je je evenwicht, kracht en energie. Je ervaart weer perspectief en hebt zicht op een toekomst met een traan en een lach.

Dansschool Wesseling dansen voor senioren

Dansen is voor iedere leeftijd een gezonde vorm van lichaamsbeweging. Er worden veel spiergroepen bij gebruikt en het uithoudingsvermogen wordt flink verbeterd.
In de periode van oktober tot Pasen wordt er wekelijks een gezellige dansmiddag voor senioren georganiseerd bij Dansschool Wesseling. Alle stijldansen komen aan bod plus de oude dansen en line dansen, zoals de Veleta, Bernard Wals, Single Wals, Huckle Buck en Sirtaki.

Kijk op Dansen voor senioren voor meer informatie.

Ontmoetingscentrum Vermeertoren

In het ontmoetingscentrum kunnen ouderen en hun mantelzorger terecht voor informatie, praktische hulp, contacten met lotgenoten en sociale contacten.
Deelnemers in het ontmoetingscentrum zijn vaak ouderen met lichamelijke en geestelijke klachten, maar soms ook jongere mensen die vergeetachtig zijn of bijvoorbeeld moeite hebben met het begrijpen van anderen. Er zijn in Delft vier ontmoetingscentra, waarvan de Vermeertoren er één is.

Voor bezoekers met dementie of cognitieve problemen die hoog zijn opgeleid en/of hoogbegaafd zijn is er in de Vermeertoren de Mondriaan groep. Omdat de interesses beter op elkaar aansluiten, ervaren de deelnemers de dagbesteding als zinvoller.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het ontmoetingscentrum of u kent iemand in uw omgeving voor wie u denkt dat het ontmoetingscentrum een goede dagbesteding kan zijn, dan kunt u altijd langs komen voor advies. Een bezoeker kan op proef meedoen en als hij of zij het als prettig ervaart, kan een Wmo-indicatie voor begeleiding groep worden aangevraagd voor verdere deelname. De cliëntenservice van Pieter van Foreest helpt bij het aanvragen van de indicatie.

Op vrijdagochtend kunnen bewoners van de Vermeertoren terecht in het seniorenhonk in het Ontmoetingscentrum voor ontmoeting en een kopje koffie.

Kijk op Ontmoetingscentrum Vermeertoren voor meer informatie.

Activiteitencentrum Aventurijn

Aventurijn is een activiteitencentrum voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Dagbesteding is een goed alternatief voor mensen die door hun beperkingen geen betaald werk kunnen verrichten. Daarnaast is er gelegenheid om mensen te ontmoeten met dezelfde beperking.
Bij Aventurijn kunnen elke dag 25 tot 30 mensen terecht voor dagbesteding. Er is een aanbod van verschillende activiteiten, bijvoorbeeld beweging, creatieve activiteiten, koken en het leren werken met een computer. Één keer per maand is er het NAH-café

Kijk op Aventurijn van Gemiva-SVG voor meer informatie.

Activiteiten voor jongeren

In de Parel is er van alles te doen voor jongeren van tussen 10 en 15 jaar. Er zijn sport- en spelactiviteiten onder begeleiding van een buurtsportcoach. Het is elke vrijdag van 19:00 tot 21:00 uur.