Expositie Cultuurhuis Vertelt

In Dok Voorhof krijgen de kunstwerken en verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft een podium. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. Door het jaar heen wisselt het werk in de expositie.

Tandem huren voor mensen met een visuele beperking

Heeft u een visuele beperking en zou u graag willen fietsen? Of kent u iemand die blind of slechtziend is en die graag een keer op de fiets zou willen stappen?
Bij dagbesteding de Ruimte van Ipse de Bruggen is het mogelijk om een tandem te huren. Zo kunt u samen met iemand anders veilig fietsen. Bel met de Ruimte voor meer informatie.

Biljartclub Vrijmoedhof

In het complex Vrijmoedhof aan de Herculesweg kunnen bewoners uit het complex, maar ook uit de omgeving biljart spelen op woensdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur.

Bel voor meer informatie (zie contact info).

Bridgeclub de Vleugel

Bridgeclub de Vleugel is een seniorenbridgeclub die in een gemoedelijke sfeer bridge speelt.
Ze bridgen één keer per week op dinsdagmiddag in Wijkcentrum de Vleugel.

Voor meer informatie stuur een mail (zie contact info).

Activiteiten in Buurthuis Het Voorhof

Op één dag in de week is er een inloop koffieochtend voor buurtbewoners in buurthuis het Voorhof. Andere activiteiten in het buurthuis zijn o.a. bewegen voor ouderen, kinderclub, bridge, tai-chi, boksen, schaken en bloemschikken.

Taal Sociaal in De Vleugel

Delft voor Elkaar organiseert op twee locaties taallessen voor inwoners van Delft voor wie de Nederlandse taal niet de moedertaal is: in wijkcentrum De Vleugel en in wijkcentrum Het Buitenhuis.

Waarom Taal Sociaal?

Bij Taal Sociaal kun je de Nederlandse taal in een rustige en gezellige omgeving samen met anderen oefenen. In een kleine groep leer je beter praten, lezen en schrijven. Iedereen in de groep komt aan het woord en kan vragen stellen. Bij Taal Sociaal verbeter je niet alleen je Nederlands maar ook je kennis over de Nederlandse samenleving en cultuur.

Voor wie?

De lessen zijn gericht op mensen die al een basiskennis hebben van de Nederlandse taal. De lessen worden gegeven door vrijwilligers.

Cursusduur

September t/m juni (1x per week 2 uur les). Tussendoor instromen is mogelijk.

Kosten

25,- per cursusjaar (incl. koffie/thee)

Spreekuur en inschrijven

Je kunt zonder afspraak binnenlopen bij het inloopspreekuur in wijkcentrum De Vleugel (Aart van der Leeuwlaan 4): woensdag van 13.00 tot 15.00 uur en op afspraak.

Voor meer informatie zie de Taal Sociaal flyer of stuur een mail (zie contact info).

Leslocaties

Wijkcentrum De Vleugel, Aart van der Leeuwlaan 4, Delft
Wijkcentrum Het Buitenhuis – Buitenhofdreef 274, Delft

Abtswoude Bloeit

Abtswoude Bloeit is een samenwerking tussen Pieter van Foreest, Cultuurhuis Delft en de verhuurder van dit voormalig verzorgingshuis, SHS.
Cultuurhuis Delft organiseert hier verschillende activiteiten, o.a.

  • Podium Pannenkoek:Live muziek en zoete pannenkoeken met stroop / poedersuiker. Luister elke laatste woensdagavond van de maand naar nieuwe muziek van beginnende bands en muzikanten, ontdek het muzikale talent van de toekomst! De pannenkoeken worden versgebakken.
  • Winkeltje van Greet en Truus:Leuke vintage kleding voor een prikkie. Er hangt voornamelijk kleding voor volwassenen in de winkel, en afhankelijk van wat er aangeleverd wordt is er soms kinderkleding. Alleen contant betalen.

Theater Overdag

Theater Overdag is speciaal voor iedereen die – om welke reden dan ook – ’s avonds niet meer naar het theater kan of wil. De voorstellingen vinden één keer per maand plaats bij het Rietveld Theater in Delft.

Let op: het Rietveld Theater wordt verbouwd, de voorstellingen vinden tijdelijk plaats in:

HAL015, Schieweg 15B

Houd de website van het theater in de gaten om te weten of voorstellingen op de Schieweg plaatsvinden of weer op het oude adres. Op de website vind je ook vind je informatie over de voorstellingstijden en prijsinformatie over bijvoorbeeld lunch- en arrangement opties plus de mogelijkheid om te reserveren.

Taalschool Rijswijk Delft

Er is een vestiging van de Taalschool Rijswijk in Delft. De school biedt inburgeringstrajecten, taalonderwijs en begeleiding aan mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

Taalschool Rijswijk hecht veel waarde aan het persoonlijk contact met de cursisten. Met de deelnemer wordt een uitvoerige intake gehouden, waarin gekeken wordt naar de wensen en mogelijkheden van de deelnemer.

De Taalschool biedt meer dan alleen taallessen. Zij ondersteunt de deelnemers bij het opstellen en uitvoeren voor hun plan voor de toekomst. Dat kan gericht zijn op het vinden van een baan, een passende studie of een leerwerktraject. Aan de hand van dit plan worden de taaltrajecten en eventueel aanvullende modules aangeboden.

Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.