Active Health Center

Active Health Center Ypenburg organiseert in de Delftse Hout een wandel- en beweeggroep, die ook geschikt is voor 55-plussers. U traint in groepsverband ‘active walking’ onder begeleiding van een trainer. Er is ook fitness voor 55-plussers. U kunt hier in groepsverband trainen onder begeleiding van een coach/ trainer.

De wandelgroep mogelijkheid wordt niet apart genoemd op de website, maar het is één van de groepslessen die onder het abonnement van de fitness valt.

Bridgeclub KBO Delft

In wijkcentrum Delft Noord kunnen wijkbewoners op woensdagmiddag terecht voor de bridgeclub van de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen). U kunt voor een klein bedrag lid worden.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten van de bond op de website kbo-delft

Koersbal de Gouwe Oudjes

Koersbalvereniging de Gouwe Oudjes is elke woensdagmorgen te vinden in het gebouw van Postduivenvereniging Het Westen in de Delftse Hout.
U betaalt een klein bedrag om lid te worden en mee te doen.
Koersbal is te vergelijken met jeu-de-boules maar er wordt een andere bal gebruikt.

Voor meer informatie kunt u bellen of mailen met Sandra Mesker (zie Contact info).

Tennis in De Delftse Hout

Iedereen die wil genieten van het leuke tennisspelletje is welkom bij ons! In de groep zitten spelers met ieder zijn/ haar eigen niveau. Het gaat vooral om plezier en het is lekker om iedere week met elkaar te sporten.
Speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking.

Kijk op Tennis in De Delftse Hout voor meer informatie.

Happyles training voor jongeren

Jongeren hebben soms een dip. Als deze dip wat langer blijft hangen loop je het risico op een depressie. De Happyles training is voor leerlingen in het voortgezet onderwijs en het mbo. In de les wordt de nadruk gelegd op wat je gelukkig maakt, in plaats van somber. Er is een klassikale introductie en daarnaast werken we met e-learning.
Je kunt je aanmelden zonder verwijzing van de huisarts.

Kijk op Happyles Preventietraining voor jongeren voor meer informatie.

Je emoties de baas voor kinderen 8-12 jaar

In deze training leer je je gevoelens te herkennen en een naam te geven, bijvoorbeeld hoe je kunt laten merken dat je het ergens niet mee eens bent, zonder boos te worden of te praten over hoe je je voelt.
Je leert hoe je je kunt opstellen in moeilijke situaties en hoe je kunt voorkomen dat je problemen krijgt. Je krijgt inzicht in je eigen gevoelens, gedachten en gedrag en die van de ander door middel van oefeningen.
In de training wordt gewerkt aan het op tijd herkennen van je gevoelens, het om leren gaan met je gevoelens, het aanleren van helpende gedachten en het maken van je eigen time-out stappenplan. De training bestaat uit acht bijeenkomsten van anderhalf uur.

Kijk op Je emoties de baas voor meer informatie.

KIES-groep

KIES (Kinderen In Een Scheiding) is een speel-en praatgroep voor kinderen van 7 tot 12 jaar van wie de ouders in scheiding liggen of gescheiden zijn. Door te ervaren dat er ook andere kinderen zijn met vergelijkbare gevoelens, vragen, zorgen en ideeën, voelen deelnemers aan de KIES-groep zich gezien en gehoord. Aanmelden kan zonder verwijzing van de huisarts.

Kijk op Preventie – KIES-groep voor meer informatie.

Sociale vaardigheid voor kinderen van 8-12 jaar

Een training voor als je verlegen bent, het moeilijk vindt om met anderen om te gaan, je buitengesloten of onzeker voelt of wordt gepest. Ook kan het zijn dat je niet altijd goed reageert op uitdagen of kritiek. Hierdoor vind je sommige situaties misschien eng, zit je niet lekker in je vel of word je soms agressief.
In de training leer je sociale vaardigheden zoals: luisteren, complimenten geven en het herkennen en benoemen van emoties. Ook wordt er gewerkt aan aparte vaardigheden zoals nee zeggen, omgaan met kritiek en omgaan met plagen en pesten. De training bestaat uit zeven bijeenkomsten van anderhalf uur.

Kijk op Sociale vaardigheid 8-12 jaar voor meer informatie.

Stress less, enjoy more bij DOEL Delfland Preventie

Op school of daarbuiten kun je het goed doen onder invloed van tijdelijke druk. Maar, wat als die druk te veel wordt? Presteren op school, sport, hobby’s, sociale contacten, vrijwilligerswerk, het kan te veel worden. Wanneer stress te lang aanhoudt en er onvoldoende ruimte is om te ontspannen, ontstaan er klachten. De stress kan leiden tot gezondheidsklachten, het verminderen van sociale contacten en afwezigheid op school.

Voor jongeren in het voortgezet onderwijs is er deze training die een combinatie is van bijeenkomsten en e-health (online contacten en oefeningen).
Er is ook een bijeenkomst voor ouders/ verzorgers waarin wordt verteld wat de training inhoudt en hoe zij jou het beste kunnen begeleiden en ondersteunen.

Je kunt je aanmelden zonder verwijzing door de huisarts.

Kijk op Preventie stresstraining voor meer informatie.

Training voor jongeren met somberheidsklachten

De training Head-up: voor als je regelmatig in een dipje zit.

Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 5 jongeren last heeft van somberheidsklachten. Het is daarom goed om er actief iets aan te doen en te zorgen dat je weer meer plezier hebt in je leven. Heb je genoeg van je dip, dan is de cursus Head Up! echt iets voor jou! In deze cursus zitten jongeren die van hun sombere gevoelens af willen. De cursus kan je ondersteunen bij het aanpakken van je dip. De cursus bestaat uit 8 bijeenkomsten van 1,5 uur.

De locatie en andere details worden na de inschrijving bekendgemaakt.

Kijk op Training Head-up voor meer informatie over deze training.