Ontmoetingscentrum Vermeertoren

In het ontmoetingscentrum kunnen ouderen en hun mantelzorger terecht voor informatie, praktische hulp, contacten met lotgenoten en sociale contacten.
Deelnemers in het ontmoetingscentrum zijn vaak ouderen met lichamelijke en geestelijke klachten, maar soms ook jongere mensen die vergeetachtig zijn of bijvoorbeeld moeite hebben met het begrijpen van anderen. Er zijn in Delft vier ontmoetingscentra, waarvan de Vermeertoren er één is.

Voor bezoekers met dementie of cognitieve problemen die hoog zijn opgeleid en/of hoogbegaafd zijn is er in de Vermeertoren de Mondriaan groep. Omdat de interesses beter op elkaar aansluiten, ervaren de deelnemers de dagbesteding als zinvoller.

Als u geïnteresseerd bent in een bezoek aan het ontmoetingscentrum of u kent iemand in uw omgeving voor wie u denkt dat het ontmoetingscentrum een goede dagbesteding kan zijn, dan kunt u altijd langs komen voor advies. Een bezoeker kan op proef meedoen en als hij of zij het als prettig ervaart, kan een Wmo-indicatie voor begeleiding groep worden aangevraagd voor verdere deelname. De cliëntenservice van Pieter van Foreest helpt bij het aanvragen van de indicatie.

Op vrijdagochtend kunnen bewoners van de Vermeertoren terecht in het seniorenhonk in het Ontmoetingscentrum voor ontmoeting en een kopje koffie.

Kijk op Ontmoetingscentrum Vermeertoren voor meer informatie.

Careyn Thuisbegeleiding

Careyn Thuisbegeleiding helpt u bij verschillende situaties thuis, met uw gezin of bij u persoonlijk, als u door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Zij nemen het niet van u over, maar helpen u om weer grip te krijgen op uw leven.

De medewerker thuisbegeleiding biedt u thuishulp op tal van terreinen. Bijvoorbeeld hulp bij opvoeding, het opnieuw organiseren van uw huishouden of het aanleren van vaardigheden voor uw administratie. Thuisbegeleiding kan eveneens een aanvulling zijn op een psychiatrische of andere behandeling.

Kijk op Careyn Thuisbegeleiding voor meer informatie.

Voor individuele begeleiding heeft u een wmo-indicatie nodig.
Kijk voor meer informatie op Delft Support het Wmo loket van de gemeente Delft.

Careyn voeding en dieetadvies

Iedereen kan bij Careyn terecht voor voedingsproblemen en dieetvragen zoals:

 • overgewicht (bij kinderen)
 • allergieën
 • gezonde voeding bij zwangerschap
 • aangepaste voeding voor (wedstrijd)sporters
 • zwangerschapsdiabetes
 • diabetes mellitus
 • te hoog cholesterolgehalte
 • hoge bloeddruk
 • darm- en maagproblemen
 • eetstoornissen
 • ondergewicht / ondervoeding
 • gezonde voeding voor ouderen
 • aangepaste voeding tijdens ziekte (o.a. bij kanker, leverziekten, longziekten, nierziekten en brandwonden), na een operatie, bij bestraling of chemokuur
 • sondevoeding
 • zuigelingenvoeding
 • aangepaste voeding bij een verstandelijke beperking

Kijk op Careyn voeding en dieetadvies voor meer informatie.

CareynPlus Hulp aan Huis

Als u lid bent van CareynPlus, kunt u gebruikmaken van (korting op) verschillende diensten aan huis, zoals maaltijdservice, hulp bij boodschappen, Kookmaatje, wassen, stomen en strijken, huishoudelijke hulp, dierenoppas, computerhulp aan huis, pedicure, kapper, mantelzorgondersteuning, woningaanpassing, klussen en tuinonderhoud.

Kijk op CareynPlus voor meer informatie.

Logopedie Sterk

Logopedie en pgb begeleiding Sterk staat voor sterker worden in spreken, eten, drinken, communiceren, lezen, schrijven en taalvaardigheid. Iedereen kan specialistisch maatwerk nodig hebben; de groep jonge kinderen van 2 tot 8 jaar in het bijzonder. Maar ook mensen van alle leeftijden. Voor kinderen wordt gewerkt met het kindvriendelijke programma Mondcircus om op een leuke en effectieve manier belangrijke vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Ook voor het begeleiden van autistische kinderen en het mogelijk maken van passend onderwijs op het gebied van begrijpend lezen, taal en sociale vaardigheden kunt u hier terecht.

Blinden en Slechtzienden – Bartiméus

Bartiméus ondersteunt en adviseert iedereen van 0 tot 100 die slechtziend of blind is om zo zelfstandig mogelijk te kunnen leven, leren en werken.

Mensen met een visuele beperking kunnen bij Bartiméus terecht voor dagelijkse ondersteuning of behandeling. Maar ook voor diagnostiek en onderwijs. Ze hebben eigen scholen, woonvoorzieningen en allerlei vormen van dagbesteding. Ook doen ze veel onderzoek en adviseren door het hele land over de nieuwste inzichten.

Blinden en Slechtzienden – Oogvereniging

De Oogvereniging zet zich in voor gelijkwaardige maatschappelijke deelname van mensen met een visuele handicap. Dat doet ze door lotgenotencontact, voorlichting, ledenservice en belangenbehartiging.
Ze organiseren ook activiteiten zoals tandemtochten, lezingen, museumbezoek en skatecursussen.
De oogvereniging is ontstaan na een fusie tussen o.a. de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden en de Glaucoomvereniging.

Debora, centrum voor leven met en na kanker

Debora, centrum voor leven met en na kanker is hét ontmoetingscentrum van Delft en omstreken voor mensen met kanker en hun naasten. Debora, centrum voor leven met en na kanker biedt aandacht, ondersteuning en ontspanning.
Van een luisterend oor bij een lekker kopje koffie of thee tot de vele uiteenlopende activiteiten die zij bieden: voorlichting, lotgenotencontact, creatieve activiteiten, verwenactiviteiten, maar ook groeiactiviteiten.

Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen zijn welkom, want kanker heb je niet alleen.
Tijdens of nadat de behandeling is afgerond, biedt Debora, centrum voor leven met en na kanker ondersteuning in het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode.

Jij bent onze gast

Loop gerust eens binnen voor een kopje koffie of thee en een praatje met één van de gastvrouwen of -heren. Zij kunnen je persoonlijk vertellen wat Debora, centrum voor leven met en na kanker heeft te bieden.

Ouderenwerkers Delft voor Elkaar

De ouderenwerkers van Delft voor Elkaar geven persoonlijk advies, denken met u mee over een oplossing en bieden lichte ondersteuning. Ouderenwerkers zijn er voor de Delftse inwoners van 65 jaar en ouder en werken bij u in de wijk.

Kijk voor meer informatie op Senioren en mantelzorg

Moedergroep Wippolder

Deze groep is voor moeders die het fijn vinden om andere moeders te ontmoeten, of samen over het opvoeden van de kinderen te praten en even uit de dagelijkse sleur te zijn. Kinderen waarvoor geen oppas is, mogen mee komen.

Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreek je met elkaar onderwerpen zoals opvoeden, school, schoolkeuze en vrijetijdsbesteding van en met de kinderen.
Heb je vragen waar niet direct een antwoord op is, dan denkt de begeleider van de groep graag met je mee; twee weten meer dan één.

Lijkt het je iets? Kom gerust langs. Er staat een kopje koffie of thee met koekjes voor je klaar. Tijdens de bijeenkomsten van de moedergroep kun je op een ontspannen en rustige manier ook conversatielessen volgen om je Nederlands te verbeteren.

Dag/tijd

Woensdagochtend van 8.45 tot 11.00 uur.