Expositie Cultuurhuis Vertelt

In Dok Voorhof krijgen de kunstwerken en verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft een podium. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. Door het jaar heen wisselt het werk in de expositie.

Abtswoude Bloeit

Abtswoude Bloeit is een samenwerking tussen Pieter van Foreest, Cultuurhuis Delft en de verhuurder van dit voormalig verzorgingshuis, SHS.
Cultuurhuis Delft organiseert hier verschillende activiteiten, o.a.

  • Podium Pannenkoek:Live muziek en zoete pannenkoeken met stroop / poedersuiker. Luister elke laatste woensdagavond van de maand naar nieuwe muziek van beginnende bands en muzikanten, ontdek het muzikale talent van de toekomst! De pannenkoeken worden versgebakken.
  • Winkeltje van Greet en Truus:Leuke vintage kleding voor een prikkie. Er hangt voornamelijk kleding voor volwassenen in de winkel, en afhankelijk van wat er aangeleverd wordt is er soms kinderkleding. Alleen contant betalen.

Maaltijd Thuis

Maaltijd Thuis is een maaltijdservice die in Delft koelverse maaltijden bezorgt, gemaakt van de meest verse ingrediënten uit het seizoen. Tot in uw koelkast bezorgd, door vaste bezorgers op vaste dagen.

Inloopspreekuur Bikolaan

Bij de wijkcontactpunten en inloopspreekuren van Delft voor Elkaar kun je terecht met allerlei sociale en praktische vragen. Dit kan om jezelf gaan maar ook over je kind, buren of een familielid. Je krijgt er persoonlijk advies en de medewerkers denken mee over een oplossing of verwijzen je door.

Geopend: woensdag van 11.00 tot 12.00 uur (behalve schoolvakanties)

Kijk op Wijkcontactpunten voor een overzicht van alle wijkcontactpunten, inloopspreekuren en hun openingstijden.

Inloopspreekuur wijkcentrum Wippolder

Op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er inloopspreekuur in wijkcentrum Wippolder. Heb je een hulpvraag of maak je je ergens zorgen over? Heb je even wat ondersteuning nodig of wil je iets betekenen voor een ander? Kom gerust langs bij ons inloopspreekuur in Wippolder. Een afspraak maken is niet nodig.

WijWest Dichtbij Delft

WijWest Dichtbij

WijWest Dichtbij is een plek waar iedereen welkom is voor hulp, advies en ontmoeting. Een plek dichtbij bewoners van Delft, waar je zo binnen kan lopen, mensen kan ontmoeten en waar je iedere hulpvraag kan stellen.
WijWest Dichtbij zit in winkelcentrum De Hoven in Delft.

Delftpas

Leuke dingen doen, gratis of met korting. Met de Delftpas beleef je de leukste activiteiten in Delft en de regio. Ga gratis naar de film of een museum. Of naar de dierentuin en haal een ijsje in de stad.

De pas is voor iedereen en is geldig van 1 maart tot en met 28 februari van het volgende jaar. Je vraagt de Delftpas aan via de website van de Rotterdampas of bij één van de drie verkooppunten in Delft: DOK Centrum, DOK Voorhof of Gemeente Delft (alleen op afspraak).

Gratis of met korting

Heb je een laag inkomen? En woon je in Delft? Dan kun je de Delftpas gratis of met korting krijgen. Op de pas stort de gemeente ook een tegemoetkoming in de schoolkosten.

Kijk voor meer informatie op Delftpas

Open maaltijd in De Wending

Elke woensdagavond is er in Wijkcentrum De Wending een open maaltijd. U kunt dan voor een klein bedrag een driegangen maaltijd gebruiken samen met andere (wijk)bewoners. Deze activiteit wordt georganiseerd door de Protestantse Gemeente Delft.

U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden bij René Strengholt (zie Contact info).

Koffie met Kitty

Tijdens een kopje koffie of thee, op een terras of in een café, heb je met Kitty een goed gesprek. Waar jullie elkaar ontmoeten en waar het gesprek over gaat bepalen jullie samen. ‘Koffie met Kitty’ is de ideale gelegenheid om ongedwongen ergens iets te drinken en een goed gesprek te hebben. Kitty nodigt je uit om verhalen te delen waar je niet zo snel aan toekomt. Ondertussen genieten jullie van een kop koffie of thee. Je betaalt alleen je eigen drankje. Het gesprek is gratis.

Wil je meer weten over Koffie met Kitty? Bekijk de flyer , bel Delft voor Elkaar of stel je vraag via de mail (zie Contact info)

Mantelzorgmakelaar Hulp bij Zorgvragen

De Mantelzorgmakelaar maakt u wegwijs in het zorglandschap.

Informeren:
het zorgstelsel in Nederland is erg ingewikkeld. De mantelzorgmakelaar heeft zicht op alle regelingen en mogelijkheden en vertelt u er graag meer over.

Regelen:
wilt u zorg aanvragen, maar u weet niet hoe? De mantelzorgmakelaar neemt de papierwinkel op zich en zorgt dat alles goed en praktisch geregeld wordt.

Meedenken: mantelzorg kan een zware last zijn, maar u kunt de zorg delen. De mantelzorgmakelaar denkt mee over hoe het anders kan en biedt een luisterend oor.