Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Studio 015 – meiden events

Elke eerste maandag van de schoolvakanties organiseert Studio 015 een event voor meiden van 10 t/m 15 jaar, met meerdere gave workshops over beauty/ fashion, cultuur en sport. Volg Instagram @015.studio om op de hoogte te blijven!

Careyn voeding en dieetadvies

Iedereen kan bij Careyn terecht voor voedingsproblemen en dieetvragen zoals:

 • overgewicht (bij kinderen)
 • allergieën
 • gezonde voeding bij zwangerschap
 • aangepaste voeding voor (wedstrijd)sporters
 • zwangerschapsdiabetes
 • diabetes mellitus
 • te hoog cholesterolgehalte
 • hoge bloeddruk
 • darm- en maagproblemen
 • eetstoornissen
 • ondergewicht / ondervoeding
 • gezonde voeding voor ouderen
 • aangepaste voeding tijdens ziekte (o.a. bij kanker, leverziekten, longziekten, nierziekten en brandwonden), na een operatie, bij bestraling of chemokuur
 • sondevoeding
 • zuigelingenvoeding
 • aangepaste voeding bij een verstandelijke beperking

Kijk op Careyn voeding en dieetadvies voor meer informatie.

Logopedie Sterk

Logopedie en pgb begeleiding Sterk staat voor sterker worden in spreken, eten, drinken, communiceren, lezen, schrijven en taalvaardigheid. Iedereen kan specialistisch maatwerk nodig hebben; de groep jonge kinderen van 2 tot 8 jaar in het bijzonder. Maar ook mensen van alle leeftijden. Voor kinderen wordt gewerkt met het kindvriendelijke programma Mondcircus om op een leuke en effectieve manier belangrijke vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Ook voor het begeleiden van autistische kinderen en het mogelijk maken van passend onderwijs op het gebied van begrijpend lezen, taal en sociale vaardigheden kunt u hier terecht.

Activiteiten in Buurthuis Het Voorhof

Op één dag in de week is er een inloop koffieochtend voor buurtbewoners in buurthuis het Voorhof. Andere activiteiten in het buurthuis zijn o.a. bewegen voor ouderen, kinderclub, bridge, tai-chi, boksen, schaken en bloemschikken.

ADHD Nederland in Delft

Voor kinderen, jongeren, hun ouders en volwassenen met AD(H)D is er het ADHD-centrum. ADHD en ADD zijn zogenoemde aandachtstekortstoornissen. Daardoor kan het zijn dat iemand geregeld warrig overkomt of juist overpunctueel is om controle te houden. Ook impulsiviteit en nog een aantal kenmerken horen er (vaak) bij.
Het ADHD-Centrum werkt vanuit een model dat meer kijkt naar mogelijkheden dan naar tekortkomingen. Ze geven ook een opleiding tot ADHD-coach.

Speelgoedbank Delft

Speelgoedbank Delft wil goed speelgoed bereikbaar maken voor alle kinderen.

Zij doen dit door inzamelen en uitgeven van speelgoed aan kinderen van 0-12 jaar via een verwijzing van de Voedselbank of een hulpverlener.

Uitgifte van speelgoed is op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Inname van speelgoed is op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Geen knuffels.

Veiligheid Thuis

Zijn er problemen thuis of loopt de spanning in het gezin op? Zoek op tijd hulp. Bijvoorbeeld bij vrienden, bekenden of buren. Of bel met de huisarts.
Heeft u al ondersteuning vanuit Delft Support? Bel dan met uw contactpersoon van Team Jeugd of het Sociaal Team van de gemeente Delft.
Heeft u nog geen ondersteuning van Delft Support? Dan kunt u bellen met 14015 en vragen naar Team Jeugd van Delft Support.

Liever anoniem met iemand bellen? Dat kan met Veilig Thuis Haaglanden: 0800 2000.

Heeft u zorgen over een ander gezin? Vermoed u dat de spanningen bij een ander te hoog oplopen? Is er mogelijk sprake van huiselijk geweld?
Op ikvermoedhuiselijkgeweld vindt u meer informatie over wat dan te doen.

U kunt ook contact opnemen met Thuis Haaglanden (zie Contact info).

Kind aan Huis – Humanitas Delft

Voor overbelaste ouders met onvoldoende netwerk, biedt Humanitas het programma “Kind aan Huis”. Een vrijwillig steungezin stelt huis en hart open voor een kind. Voor kinderen die opgroeien in een lastige situatie is een steungezin zeer waardevol.

Culture Club Theater

Samen met een leuke groep kinderen uit de wijk leer je van theaterjuf Suzanne de basis van toneelspelen, bedenk je de leukste scènes en maak je een echte voorstelling, die je aan het eind van de lessenreeks voor je familie en vrienden speelt.