Anonieme Alcoholisten Delft

Bij de Delftse AA werkgroep ‘Nu of Nooit’ helpen mensen met een drankprobleem elkaar in het nuchter worden en blijven.
Ze komen twee keer per week bij elkaar in Wijkcentrum het Buitenhuis en leren van elkaars verhalen en oplossingen.

Careyn Personenalarmering

Uw eigen huis, een veilige plek. Zelf eten klaar maken, opruimen, een klusje doen. Of ergens koffie drinken, een boodschap doen, een wandeling door het park. Zelfstandigheid en vrijheid is veel waard. Maar wat als u plotseling niet lekker wordt? Of er is een situatie waarin u zich niet veilig voelt. U heeft uw telefoon of mobiel niet altijd bij de hand. Dan geeft één druk op de knop van uw (mobiele) alarmering de zekerheid dat er hulp komt. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Naast Careyn bieden ook Pieter van Foreest en enkele andere aanbieders personenalarmering. Informeer altijd eerst bij uw eigen zorgverzekeraar met welke aanbieders zij een contract hebben.

Kijk op Careyn Personenalarmering voor meer informatie.

Careyn Thuisbegeleiding

Careyn Thuisbegeleiding helpt u bij verschillende situaties thuis, met uw gezin of bij u persoonlijk, als u door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Zij nemen het niet van u over, maar helpen u om weer grip te krijgen op uw leven.

De medewerker thuisbegeleiding biedt u thuishulp op tal van terreinen. Bijvoorbeeld hulp bij opvoeding, het opnieuw organiseren van uw huishouden of het aanleren van vaardigheden voor uw administratie. Thuisbegeleiding kan eveneens een aanvulling zijn op een psychiatrische of andere behandeling.

Kijk op Careyn Thuisbegeleiding voor meer informatie.

Voor individuele begeleiding heeft u een wmo-indicatie nodig.
Kijk voor meer informatie op Delft Support het Wmo loket van de gemeente Delft.

Careyn voeding en dieetadvies

Iedereen kan bij Careyn terecht voor voedingsproblemen en dieetvragen zoals:

 • overgewicht (bij kinderen)
 • allergieën
 • gezonde voeding bij zwangerschap
 • aangepaste voeding voor (wedstrijd)sporters
 • zwangerschapsdiabetes
 • diabetes mellitus
 • te hoog cholesterolgehalte
 • hoge bloeddruk
 • darm- en maagproblemen
 • eetstoornissen
 • ondergewicht / ondervoeding
 • gezonde voeding voor ouderen
 • aangepaste voeding tijdens ziekte (o.a. bij kanker, leverziekten, longziekten, nierziekten en brandwonden), na een operatie, bij bestraling of chemokuur
 • sondevoeding
 • zuigelingenvoeding
 • aangepaste voeding bij een verstandelijke beperking

Kijk op Careyn voeding en dieetadvies voor meer informatie.

Scope Delft

Bij Scope kunnen mensen met behoud van bijstand ondernemen.
Het is een coöperatie van bijstand ondernemers die elkaar helpen ondernemen.
Als je een goed idee hebt of vaardigheden dan helpen zij je met bedrijfscoaching en persoonlijke coaching op weg.
Het geld dat je verdient mag je inzetten voor je bedrijfsvoering en ontwikkeling, cursussen en opleidingen die je nodig hebt.
Je hoeft op deze manier niets te verrekenen met de bijstand en houdt je uitkering.
Aanmelding en toestemming gaat via Werkse! maar neem gerust contact op voor vragen en verdere uitleg.

Logopedie Sterk

Logopedie en pgb begeleiding Sterk staat voor sterker worden in spreken, eten, drinken, communiceren, lezen, schrijven en taalvaardigheid. Iedereen kan specialistisch maatwerk nodig hebben; de groep jonge kinderen van 2 tot 8 jaar in het bijzonder. Maar ook mensen van alle leeftijden. Voor kinderen wordt gewerkt met het kindvriendelijke programma Mondcircus om op een leuke en effectieve manier belangrijke vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Ook voor het begeleiden van autistische kinderen en het mogelijk maken van passend onderwijs op het gebied van begrijpend lezen, taal en sociale vaardigheden kunt u hier terecht.

Vrijdag Filmcafé

Samen naar de film inclusief koffie/thee en iets lekkers.
Voor wie het leuk vindt om naar de film te gaan, maar geen zin heeft om alleen te gaan, is er eenmaal in de vier weken het vrijdagmiddag filmcafé in Filmhuis Lumen. U kunt kiezen uit twee films.

Stuur een mail om meer te weten of voor een abonnement op de maandelijkse nieuwsbrief (zie contact info).

Activiteiten in de Hofkerk

Wil je meer mensen ontmoeten en met anderen in contact komen? Eenmaal per week ben je van harte welkom in de Hofkerk voor een kopje koffie en een goed gesprek. Ook kun je een boek lenen uit de buurtbibliotheek.

Kijk voor meer informatie op Open ochtend bibliotheek

Daarnaast is er elke maand een warme maaltijd in de kerk, verzorgd door een aantal enthousiaste koks. Meer informatie vind je op Maaltijdgroep Hofkerk

Tot slot is er een 55+ club in de Hofkerk die van september tot eind mei één keer per twee weken een spelletjesmiddag organiseert. Meer informatie staat op Club 55+ Hofkerk

Activiteiten in Buurthuis Het Voorhof

Op één dag in de week is er een inloop koffieochtend voor buurtbewoners in buurthuis het Voorhof. Andere activiteiten in het buurthuis zijn o.a. bewegen voor ouderen, kinderclub, bridge, tai-chi, boksen, schaken en bloemschikken.

Siriz, hulp bij onbedoelde zwangerschap

Siriz is een instelling die hulp biedt bij onbedoelde zwangerschap. Ze hebben een pro-life instelling. Je kunt bij hen terecht voor gesprekken met een maatschappelijk werker. De maatschappelijk werker neemt je vragen, twijfels én de keuze die je maakt altijd serieus. Zij zullen je nooit vertellen wat je moet doen, maar begeleiden je bij het maken van jouw persoonlijke keuze.

Je vriend, partner of ouders worden, als je dat wilt, betrokken bij de keuzegesprekken. Ook wanneer er gekozen wordt voor bevalling onder geheimhouding, afstand ter adoptie of plaatsing in een pleeggezin, biedt Siriz professionele begeleiding. Tot slot kunnen vrouwen die een zorgwekkende 20-wekenecho hebben gehad of moeite hebben met het verwerken van een abortus geholpen worden. Je kunt ook bellen, mailen of chatten op de site om je verhaal te vertellen of een vraag te stellen (zie contact info).