Smikkelrestaurant Wippolder

Om de twee weken is er in Wijkcentrum Wippolder een kookteam actief. Er wordt gekookt voor oudere wijkbewoners. Voor een laag bedrag krijgt u een driegangenmenu en koffie of thee. Wilt u een keer mee-eten? Er is plek voor nieuwe deelnemers. U kunt zich telefonisch of via de mail aanmelden bij Ingrid Verwiel (zie contact info).

Vriendengroep Autisme

Ben jij op zoek naar nieuwe sociale contacten? Wil jij samen praten, luisteren of samen iets doen? Ontmoet gelijkgestemden op een rustige, prikkelarme plek, in dit geval locatie VTV Delft. De bijeenkomsten zijn één keer per maand op woensdagavond en zijn bedoeld voor volwassenen met een vorm van autisme en een normale of hoge intelligentie.

Integrale Vroeghulp

Integrale Vroeghulp is er voor ouders van kinderen tot 7 jaar waarbij er zorgen zijn over het gedrag en/of de emotionele, verstandelijke en/of lichamelijke ontwikkeling. Een casemanager helpt u daarbij in alle stappen. Er wordt een intake gedaan en met uw toestemming informatie opgevraagd, bijvoorbeeld bij de peuterspeelzaal en de jeugdgezondheidszorg.

Daarna worden u en uw kind uitgenodigd bij een team waarin verschillende specialisten samenwerken, zoals een jeugdarts, GGZ-psycholoog, orthopedagoog en een jeugdconsulent.

Samen met u wordt dan een plan van aanpak gemaakt. Op het moment dat uw vraag beantwoord is of duidelijk is waar u met eventuele vervolgvragen terecht kunt, is de hulp die MEE u geeft naar aanleiding van uw vraag afgerond.

U heeft geen verwijzing nodig.

Kijk op Integrale Vroeghulp voor meer informatie.

Uitclub

Bij de Uitclub ontmoeten actieve senioren elkaar. De thuisbasis van de club is Wijkcentrum Wippolder. De deelnemers komen daar eens per zes weken bij elkaar en bespreken dan wat er de volgende zes weken ondernomen gaat worden. Museumbezoek, stedentrip, wandeltocht met of zonder gids door stad, dorp of wijk, bioscoopbezoek, theater, een fietstocht, enz.

Binnen de Uitclub is vast wel iemand met dezelfde interesse en kunt u afspreken samen iets de gaan doen. Een vaste vrijwilliger ondersteunt en coördineert de groep.

U bent van harte welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen (’s avonds) of mailen met Chiara Tafuni (zie contact info).

Zorg voor ouder en kind

Tijdens je zwangerschap houden de verloskundige of gynaecoloog in de gaten of het goed gaat met je baby en met jou. Is je baby geboren? Dan komt de kraamzorg om jullie in de eerste dagen te helpen. Daarna kun je, tot je kind 18 jaar is, bij JGZ terecht voor advies over verzorging, gezondheid en opvoeding. Wat JGZ doet, kun je lezen op de website van JGZ

Goed voorbereid op de komst van je baby

Maak je je zorgen over de komst van je baby? Weet je niet hoe je straks goed voor je baby kunt zorgen? Is je thuissituatie lastig? Kun je, om welke reden dan ook, best wat hulp gebruiken? Dan kan de jeugdverpleegkundige van JGZ jou al tijdens de zwangerschap helpen. Dit noemen we ‘prenatale zorg’.

Goede Start gesprek

De prenatale zorg van JGZ begint altijd met een gesprek. Het ‘Goede Start gesprek’ is er voor alle aanstaande ouders die vragen of zorgen hebben over het ouderschap. Lees er meer over op deze website Goede Start gesprek – JGZ Zuid-Holland West (jgzzhw.nl)  en meld je aan. Je kunt ook aan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamzorg om je aan te melden.

Kijk op spreekuren in Delft voor een overzicht van de spreekuren van JGZ in Delft in Wippolder, Voordijkshoorn en Buitenhof.

KASTO Delft – kansrijke start voor ouders

Tijdens je zwangerschap houden de verloskundige of gynaecoloog in de gaten of het goed gaat met je baby en met jou. Is je baby geboren? Dan komt de kraamzorg om jullie in de eerste dagen te helpen. Daarna kun je, tot je kind 18 jaar is, bij JGZ terecht voor advies over verzorging, gezondheid en opvoeding. Wat JGZ doet, kun je lezen op de website van JGZ

Goed voorbereid op de komst van je baby

Maak je je zorgen over de komst van je baby? Weet je niet hoe je straks goed voor je baby kunt zorgen? Is je thuissituatie lastig? Kun je, om welke reden dan ook, best wat hulp gebruiken? Dan kan de jeugdverpleegkundige van JGZ jou al tijdens de zwangerschap helpen. Dit noemen we ‘prenatale zorg’.

Goede Start gesprek

De prenatale zorg van JGZ begint altijd met een gesprek. Het ‘Goede Start gesprek’ is er voor alle aanstaande ouders die vragen of zorgen hebben over het ouderschap. Lees er meer over op de website van JGZ > link: Goede Start gesprek – JGZ Zuid-Holland West (jgzzhw.nl)  en meld je aan. Je kunt ook aan je verloskundige, gynaecoloog, huisarts of kraamzorg om je aan te melden.

KASTO – Kansrijke Start voor Ouders

Kasto biedt (aanstaande) ouder extra steun bij hun taak als ouder. De begeleider van Kasto gaat met je in gesprek. Samen bespreek je jouw situatie en wat jij nodig hebt voor een goede start voor jou en je kind. De begeleider kan jou helpen tot je kind 2 jaar wordt.

Je kunt ook direct contact opnemen met de begeleiders van het KASTO-team: stuur een mailtje (zie contact info) en je krijgt altijd reactie. Je kunt ook bellen naar het Contactbureau van JGZ.

Het KASTO-team is een initiatief van JGZ Zuid-Holland West, Delft voor Elkaar en de gemeente Delft. KASTO staat voor een Kansrijke Start voor (aanstaande) ouders.

Repair Café Science Centre

Op de locaties waar het Repair Café Delft wordt gehouden is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Op kleding, meubels, elektrische apparaten, fietsen, serviesgoed, gebruiksvoorwerpen, speelgoed enz. Ook is er deskundige hulp aanwezig, zoals een elektricien, een naaister, een timmerman en een fietsenmaker.

Neem van thuis je kapotte spullen mee. In het Café krijg je hulp bij de reparatie van vrijwilligers. Tijdens het wachten kun je koffie, thee of een drankje aan de bar nemen.

TU Delft Science Centre (gebouw 26) is één van de vier locaties van het Repair Café.
Zie onze website (in contact info) voor meer informatie over tijden en de andere locaties.

Cocaïne Anonymous

Cocaïne Anonymous is een zelfhulpgroep voor mensen met een verslavingsprobleem op het gebied van alcohol en drugs. Er is twee keer per week een meeting in Delft: in buurthuis de Wending en in wijkcentrum Wippolder.

Kijk hier voor dagen en plaatsen van de bijeenkomsten.

VTV Beweegcoach

De beweegcoach is er voor inwoners van Delft met een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke beperking, een vorm van autisme of een chronische ziekte. De beweegcoach kan mensen met een beperking en sportverenigingen helpen bij alle vragen op sportgebied:

  • Waar kun je sporten als je een beperking hebt?
  • Hoe kun je met een beperking binnen een reguliere vereniging sporten?
  • Wil je een sportactiviteit aanbieden voor mensen met een beperking?

Je kunt je sportvraag telefonisch of per mail stellen. Vervolgens gaat de beweegcoach in een persoonlijk gesprek kijken naar je wensen, mogelijkheden en interesses. Daarna gaat de beweegcoach aan de slag om een passende bewegingsactiviteit te vinden.

Kijk op VTV Beweegcoach voor meer informatie.

Logopedie Sterk

Logopedie en pgb begeleiding Sterk staat voor sterker worden in spreken, eten, drinken, communiceren, lezen, schrijven en taalvaardigheid. Iedereen kan specialistisch maatwerk nodig hebben; de groep jonge kinderen van 2 tot 8 jaar in het bijzonder. Maar ook mensen van alle leeftijden. Voor kinderen wordt gewerkt met het kindvriendelijke programma Mondcircus om op een leuke en effectieve manier belangrijke vaardigheden te oefenen en te verbeteren. Ook voor het begeleiden van autistische kinderen en het mogelijk maken van passend onderwijs op het gebied van begrijpend lezen, taal en sociale vaardigheden kunt u hier terecht.