Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Bridgeclub KBO Delft

In wijkcentrum Delft Noord kunnen wijkbewoners op woensdagmiddag terecht voor de bridgeclub van de KBO (Katholieke Bond voor Ouderen). U kunt voor een klein bedrag lid worden.

Kijk voor meer informatie en andere activiteiten van de bond op de website kbo-delft

Moedergroep Wippolder

Deze groep is voor moeders die het fijn vinden om andere moeders te ontmoeten, of samen over het opvoeden van de kinderen te praten en even uit de dagelijkse sleur te zijn. Kinderen waarvoor geen oppas is, mogen mee komen.

Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreek je met elkaar onderwerpen zoals opvoeden, school, schoolkeuze en vrijetijdsbesteding van en met de kinderen.
Heb je vragen waar niet direct een antwoord op is, dan denkt de begeleider van de groep graag met je mee; twee weten meer dan één.

Lijkt het je iets? Kom gerust langs. Er staat een kopje koffie of thee met koekjes voor je klaar. Tijdens de bijeenkomsten van de moedergroep kun je op een ontspannen en rustige manier ook conversatielessen volgen om je Nederlands te verbeteren.

Dag/tijd

Woensdagochtend van 8.45 tot 11.00 uur.

Delft voor Elkaar

Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor allerhande vragen; of het nu gaat om een luisterend oor of om meer praktische vragen, zoals hulp bij boodschappen doen, een klusje in huis etc. Dit kan voor uzelf zijn, maar ook voor een familielid, een vriend(in), buurman of buurvrouw. Bel ons gerust! De cliëntondersteuners en maatschappelijk werkers van Delft voor Elkaar staan voor u klaar voor persoonlijk advies.

Zangkoor Onder de Schie

Zingt u graag? En wilt u graag met anderen zingen? Zangkoor Onder de Schie is een gemengd koor voor alle leeftijden vanaf 16 jaar. Er wordt meerstemmig gezongen, daarom is het fijn als u stemvast bent. Als u ook bladmuziek kunt lezen is dat helemaal mooi meegenomen. Maar met een goed geheugen voor muziek en tekst gaat het ook lukken. Het repertoire bestaat uit wereldmuziek, pop en licht klassiek. Een groot deel van de teksten is in het Engels.

Kijk op Zangkoor Onder de Schie voor meer informatie.

Speelgoedbank Delft

Speelgoedbank Delft wil goed speelgoed bereikbaar maken voor alle kinderen.

Zij doen dit door inzamelen en uitgeven van speelgoed aan kinderen van 0-12 jaar via een verwijzing van de Voedselbank of een hulpverlener.

Uitgifte van speelgoed is op woensdag van 14.00 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Inname van speelgoed is op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur. Geen knuffels.

Kind aan Huis – Humanitas Delft

Voor overbelaste ouders met onvoldoende netwerk, biedt Humanitas het programma “Kind aan Huis”. Een vrijwillig steungezin stelt huis en hart open voor een kind. Voor kinderen die opgroeien in een lastige situatie is een steungezin zeer waardevol.

Inloopspreekuur wijkcentrum Wippolder

Op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er inloopspreekuur in wijkcentrum Wippolder. Heb je een hulpvraag of maak je je ergens zorgen over? Heb je even wat ondersteuning nodig of wil je iets betekenen voor een ander? Kom gerust langs bij ons inloopspreekuur in Wippolder. Een afspraak maken is niet nodig.

Ipse de Bruggen dagbesteding

Ipse de Bruggen biedt dagbesteding voor jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Zij krijgen een zinvolle dagbesteding aangeboden in bijvoorbeeld een theehuis, bakkerij, kinderboerderij, fietswerkplaats of kunstatelier. Ook wordt er aan hun ontwikkeling gewerkt op hun eigen niveau.

Kijk op Dagbesteding voor meer informatie.

Odensehuis de Linde Delft

Het Odensehuis De Linde Delft is een inloophuis, ontmoetingsplek en informatiecentrum voor mensen met beginnende dementie/ geheugenklachten en hun naasten. Ook senioren zonder dementie die behoefte hebben aan contact zijn welkom. Gezamenlijk maken we van het Odensehuis een “Odensethuis” waar je jezelf kunt zijn en er naar je behoeften wordt geluisterd. Waar een spelletje gedaan kan worden, geschilderd of gewoon even kletsen met elkaar.