Beschermd wonen – Delft Support

Kunt u vanwege psychische of maatschappelijke problemen (tijdelijk) niet zelfstandig wonen? Dan is er Beschermd Wonen. Bij Beschermd Wonen is er altijd een begeleider aanwezig. Ook als u hulp nodig heeft op onvoorspelbare momenten. Er staat altijd iemand klaar om u te helpen met dingen die voor u moeilijk zijn, zowel overdag als in de nacht. Beschermd Wonen gaat uit van de mogelijkheden die u heeft. Wat u zelfstandig kunt, doet u zelf. De begeleider helpt bij praktische zaken en is er om problemen te voorkomen.

Denkt u dat u voor Beschermd Wonen in aanmerking komt? Dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening bij Delft Support. Na uw melding onderzoekt Delft Support uw situatie en beslist of u in aanmerking komt voor Beschermd Wonen.

Kijk op Beschermd Wonen voor meer informatie.

Delft Support – de Wmo in Delft

Hoe houdt u zo lang mogelijk de regie over uw eigen leven? En wat als dit vanwege ouderdom of uw gezondheid (even) niet meer lukt? Kunt u zich door een (lichamelijke) beperking moeilijk zelfstandig redden in huis? Of heeft u moeite om zelfstandig te reizen en activiteiten te ondernemen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een voorziening van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Voordat u bij de gemeente komt met uw hulpvraag is het belangrijk dat u eerst zelf naar oplossingen zoekt. Wat kunt u zelf oplossen? Vraag ook aan uw familie, vrienden of buren of zij u kunnen helpen.

Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor advies en ondersteuning op het gebied van welzijn. Bijvoorbeeld met vragen over sociale contacten, financiën, activiteiten in de wijk, een gezonde leefstijl, mantelzorg en vrijwilligerswerk.

Hulp bij zelfstandig blijven wonen: dagelijkse zaken regelen

Wat kunt u doen als het u niet meer lukt om uw dagelijkse zaken te regelen? Bijvoorbeeld door een psychische, psychiatrische of verstandelijke beperking?
U kunt hierover praten met uw familie en andere naasten; soms kan iemand in uw directe omgeving steun bieden.
Delft heeft een aantal instanties die u kunnen helpen:

Kunt u niet bij deze instanties terecht en is er niemand in uw omgeving om te helpen? Dan kunt u zich aanmelden voor een Wmo-voorziening. Mogelijk komt u in aanmerking voor individuele begeleiding. Na uw melding neemt de gemeente contact met u op. Voor de hulp betaalt u een eigen bijdrage.

Kijk op Begeleiding en Dagbesteding voor meer informatie.

Woonlocatie en Dagbesteding Hoornse Zoom

Hoornse Zoom is een locatie van Stichting Philadelphia Zorg in Delft. Het is een woonlocatie met 23 bewoners. De bewoners zijn 55+, hebben een verstandelijke beperking en soms bijkomende geriatrische problematiek. Een deel van deze groep maakt gebruik van interne dagbesteding. Ook mensen die hier niet wonen, zijn welkom op de dagbesteding voor activiteiten en/of sociale contacten tegen een afgesproken vergoeding. Voor de dagbesteding is een indicatie nodig.

Kijk op Philadelphia Zorg voor meer informatie.

Stichting Present Delft

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Als makelaar in vrijwilligerswerk bieden zij de mogelijkheid voor vrijwilligers om zich in de eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Voor een dagdeel of voor langere tijd.

Thuisbegeleiding Limor

Limor ondersteunt en begeleidt mensen die geen thuis meer hebben, die hun huis dreigen te verliezen, of die door psychische problemen moeite hebben met zelfstandig wonen.
Limor biedt in Delft individuele begeleiding. Individuele begeleiding is er voor mensen die problemen hebben in de eigen woonsituatie. Het huis op orde houden, met het huishoudgeld uitkomen, met instanties omgaan, schulden oplossen.
Voor thuisbegeleiding van Limor heeft u een wmo-voorziening nodig van Delft Support

JIP Delft in OPEN

Heb jij een vraag over geld, wonen, seks, je lichaam of gevoel, social media, digitale overheid, jong ouderschap of iets anders? Of heb je een andere situatie die je aan iemand wilt vertellen? JIP geeft je gratis info, advies en hulp. Alles is uiteraard gratis, vertrouwelijk en zelfs anoniem als je wil. JIP is er voor alle jongeren in Delft van 12 t/m 26 jaar.

Elke dinsdag en donderdag is er van 13.00 tot 17.00 uur een spreekuur in bibliotheek DOK (gebouw OPEN) in het centrum van Delft in studio 1.2 of 1.3.
Je kunt binnenlopen of een afspraak maken via de website JIP Haaglanden

Prodeba – ambulante begeleiding en behandeling

Prodeba biedt gespecialiseerde begeleiding en behandeling aan kinderen en jongvolwassenen (0-35 jaar) met een ontwikkelingsstoornis, psychiatrie en bijkomende problematiek. Het aanbod bestaat uit ambulante individuele begeleiding, schoolbegeleiding, onderwijs-zorg combinaties, groepsbegeleiding, behandeling en beschermd wonen. Dat laatste wordt aangeboden in woonlocaties in Leiden en Alphen aan den Rijn. De behandeling is ambulant, dus zonder opname.

De begeleiding is gericht op het bevorderen van de zelfstandigheid en participatie in de samenleving. Hulp op alle levensgebieden, goede aansluiting op de andere betrokken hulpverleners en het netwerk van de cliënt is hierbij essentieel. Hierdoor kan voorkomen worden dat een kind uitvalt op school, thuis komt te zitten, opgenomen of uit huis geplaatst moet worden.

Careyn Personenalarmering

Uw eigen huis, een veilige plek. Zelf eten klaar maken, opruimen, een klusje doen. Of ergens koffie drinken, een boodschap doen, een wandeling door het park. Zelfstandigheid en vrijheid is veel waard. Maar wat als u plotseling niet lekker wordt? Of er is een situatie waarin u zich niet veilig voelt. U heeft uw telefoon of mobiel niet altijd bij de hand. Dan geeft één druk op de knop van uw (mobiele) alarmering de zekerheid dat er hulp komt. 24 uur per dag, 7 dagen per week.

Naast Careyn bieden ook Pieter van Foreest en enkele andere aanbieders personenalarmering. Informeer altijd eerst bij uw eigen zorgverzekeraar met welke aanbieders zij een contract hebben.

Kijk op Careyn Personenalarmering voor meer informatie.

Careyn Thuisbegeleiding

Careyn Thuisbegeleiding helpt u bij verschillende situaties thuis, met uw gezin of bij u persoonlijk, als u door psychische, sociale of andere omstandigheden extra ondersteuning nodig heeft. Zij nemen het niet van u over, maar helpen u om weer grip te krijgen op uw leven.

De medewerker thuisbegeleiding biedt u thuishulp op tal van terreinen. Bijvoorbeeld hulp bij opvoeding, het opnieuw organiseren van uw huishouden of het aanleren van vaardigheden voor uw administratie. Thuisbegeleiding kan eveneens een aanvulling zijn op een psychiatrische of andere behandeling.

Kijk op Careyn Thuisbegeleiding voor meer informatie.

Voor individuele begeleiding heeft u een wmo-indicatie nodig.
Kijk voor meer informatie op Delft Support het Wmo loket van de gemeente Delft.