Stichting Move

Stichting Move zet zich in voor kansengelijkheid en verbinding in de stad. We doen dat door studenten te koppelen aan kinderen en jongeren en hen samen in actie te laten komen voor de wijk! Kinderen leren dat zij kunnen bijdragen aan hun omgeving.

Studio 015 – meiden events

Elke eerste maandag van de schoolvakanties organiseert Studio 015 een event voor meiden van 10 t/m 15 jaar, met meerdere gave workshops over beauty/ fashion, cultuur en sport. Volg Instagram @015.studio om op de hoogte te blijven!

Expositie Cultuurhuis Vertelt

In Dok Voorhof krijgen de kunstwerken en verhalen van deelnemers aan de activiteiten bij Cultuurhuis Delft een podium. In de expositie zie én hoor je echte verhalen van Delftse inwoners. Door het jaar heen wisselt het werk in de expositie.

Scope Delft

Bij Scope kunnen mensen met behoud van bijstand ondernemen.
Het is een coöperatie van bijstand ondernemers die elkaar helpen ondernemen.
Als je een goed idee hebt of vaardigheden dan helpen zij je met bedrijfscoaching en persoonlijke coaching op weg.
Het geld dat je verdient mag je inzetten voor je bedrijfsvoering en ontwikkeling, cursussen en opleidingen die je nodig hebt.
Je hoeft op deze manier niets te verrekenen met de bijstand en houdt je uitkering.
Aanmelding en toestemming gaat via Werkse! maar neem gerust contact op voor vragen en verdere uitleg.

Activiteiten voor jongeren bij Gemiva

Gemiva is een plek waarbij jongeren met een beperking bij elkaar kunnen komen in de leeftijd tussen 10 en 15 jaar, waarbij er genoeg te doen is. Er is een computer-, fitness- en chillruimte en de jongeren mogen hier allemaal gebruik van maken. Ook worden er externe dingen geregeld zoals: lasergamen, playstationen, MDT traject etc. We proberen d.m.v. groente en fruit het gezonde eten te stimuleren. Het is elke vrijdag van 19: 00 tot 21: 00 uur op de Tuindersvaart.

Blinden en Slechtzienden – Oogvereniging

De Oogvereniging zet zich in voor gelijkwaardige maatschappelijke deelname van mensen met een visuele handicap. Dat doet ze door lotgenotencontact, voorlichting, ledenservice en belangenbehartiging.
Ze organiseren ook activiteiten zoals tandemtochten, lezingen, museumbezoek en skatecursussen.
De oogvereniging is ontstaan na een fusie tussen o.a. de Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden en de Glaucoomvereniging.

Ouderenwerkers Delft voor Elkaar

De ouderenwerkers van Delft voor Elkaar geven persoonlijk advies, denken met u mee over een oplossing en bieden lichte ondersteuning. Ouderenwerkers zijn er voor de Delftse inwoners van 65 jaar en ouder en werken bij u in de wijk.

Kijk voor meer informatie op Senioren en mantelzorg

Mantelzorgondersteuning

U bent mantelzorger als u onbetaald en langdurig voor iemand van uw familie of vrienden zorgt die chronisch ziek, gehandicapt of psychisch ziek is. Om dit op een gezonde manier vol te kunnen houden is het is belangrijk om af en toe de zorg en uw zorgen te delen.
Bij Delft voor Elkaar kunt u terecht voor informatie, advies en verschillende vormen van ondersteuning. U kunt hierbij denken aan cursussen, themabijeenkomsten en ontmoetingsbijeenkomsten of een persoonlijk gesprek.
U kunt zich ook aanmelden voor de mantelzorgnieuwsbrief met uitgebreide informatie, adressen, tips en ideeën. Stuur een mail aan Delft voor Elkaar (zie Contact info) met als onderwerp: aanmelden mantelzorgnieuwsbrief.

Kijk voor meer informatie op Mantelzorgondersteuning Delft voor Elkaar

Moedergroep Wippolder

Deze groep is voor moeders die het fijn vinden om andere moeders te ontmoeten, of samen over het opvoeden van de kinderen te praten en even uit de dagelijkse sleur te zijn. Kinderen waarvoor geen oppas is, mogen mee komen.

Onder het genot van een kopje thee of koffie bespreek je met elkaar onderwerpen zoals opvoeden, school, schoolkeuze en vrijetijdsbesteding van en met de kinderen.
Heb je vragen waar niet direct een antwoord op is, dan denkt de begeleider van de groep graag met je mee; twee weten meer dan één.

Lijkt het je iets? Kom gerust langs. Er staat een kopje koffie of thee met koekjes voor je klaar. Tijdens de bijeenkomsten van de moedergroep kun je op een ontspannen en rustige manier ook conversatielessen volgen om je Nederlands te verbeteren.

Dag/tijd

Woensdagochtend van 8.45 tot 11.00 uur.

Ontmoetingsgroep voor mensen met Autisme

Vind herkenning en steun bij anderen door middel van het uitwisselen van ervaringen en tips. Eenmaal per maand is er een bijeenkomst. Elke maand bepalen de deelnemers zelf, over welk onderwerp zij met elkaar willen praten. De consulenten van MEE zullen waar nodig sturing geven aan de groep.

Voordat deelnemers kunnen instromen vindt er een kennismakingsgesprek plaats.

Deze (doorlopende) groep die maandelijks bijeenkomt is bedoeld voor mensen met autisme die een normale of hoge intelligentie hebben.

Kijk voor meer informatie op Trainingen en Lotgenotencontact