Gratis budget training

Heb je geldzorgen?

Kijk dan eens op de website Je leven op orde voor een gratis online budget training.

Daarnaast zijn er in het voor- en najaar ook gratis budget bijeenkomsten waar diverse onderwerpen besproken worden voor diegenen die liever op een locatie bij elkaar komen.

Kijk op de website voor data en tijden (zie contact info).

`t Goeie Doelen Winkeltje

Bij ’t Goeie Doelenwinkeltje kunt u tweedehands spullen kopen voor een zacht prijsje. Er zijn meubels, lampen, boeken, dvd’s, kleding, speelgoed, servies en nog veel meer. Met de opbrengst zorgen zij dat kinderen in de derde wereld en in Delft een beter leven krijgen. Ze richten zich daarbij op onderwijs en gezondheid.

Mentorschap Haag en Rijn

Een mentor waakt over de persoonlijke belangen van een meerderjarige die door lichamelijke of psychische oorzaken niet meer voor zichzelf kan zorgen. De mentor speelt vooral een rol als de betrokkene niet meer in staat is besluiten over de zorg te nemen.
De mentor vertegenwoordigt de betrokkene op het gebied van behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding. Hij/zij neemt waar nodig beslissingen over de zorg. Daarbij houdt hij/zij zoveel mogelijk rekening met hetgeen de betrokkene zelf wil en kan. Een mentor wordt benoemd door de kantonrechter. U kunt bij de Stichting Mentorschap Haag en Rijn terecht voor een vrijwillige mentor.

Wetswinkel Delfland

Bij de Wetswinkel Delfland kun je op maandag- en woensdagavond, tussen 18.15 uur en 19.30 uur terecht voor gratis juridische hulp. Je kunt gewoon binnenlopen of een afspraak maken via het contactformulier op de website van Stichting Wetswinkel Delfland. Ze kunnen advies geven over arbeidsrecht, huurrecht, personen-en familierecht, vreemdelingenrecht, consumentenrecht, strafrecht en bestuursrecht.

.

Volwassenenfonds Sport & Cultuur

Geen geld voor sport of cultuur? Het Volwassenenfonds Sport & Cultuur helpt!

Hoe werkt het? Kijk op de website van het volwassenenfonds en kijk welke spelregels er gelden in Delft. Je vindt er ook verschillende organisaties die je kunnen helpen met je aanvraag.

Bedenk welke activiteit je graag wil doen en vul een deelnemersformulier in. Neem dit formulier mee naar de afspraak met de intermediair.

Doe een proefles voor je activiteit. Na de (geslaagde) proefles stuurt de intermediair jouw aanvraag in. Na ongeveer drie weken hoor je of je aanvraag is goedgekeurd.

Na goedkeuren kun je je inschrijven. Soms ontvang je ook een waardebon om sportspullen of attributen te kopen.

Het volwassenenfonds betaalt jouw contributie rechtstreeks aan de sport- of cultuur aanbieder.

Inloopspreekuur wijkcentrum Wippolder

Op woensdag van 10.00 tot 12.00 uur is er inloopspreekuur in wijkcentrum Wippolder. Heb je een hulpvraag of maak je je ergens zorgen over? Heb je even wat ondersteuning nodig of wil je iets betekenen voor een ander? Kom gerust langs bij ons inloopspreekuur in Wippolder. Een afspraak maken is niet nodig.

WijWest Dichtbij

WijWest Dichtbij is een plek waar iedereen welkom is voor hulp, advies en ontmoeting. Een plek dichtbij bewoners van Delft, waar je zo binnen kan lopen, mensen kan ontmoeten en waar je iedere hulpvraag kan stellen.
WijWest Dichtbij zit in winkelcentrum De Hoven in Delft.

Stichting Urgente Noden

Stichting Urgente Noden (SUN) beheert een fonds dat financiële hulp verleent aan inwoners van Delft e.o. die dringend hulp nodig hebben en niet in aanmerking komen voor andere financiële hulp. Een aanvraag kan alleen gedaan worden door een erkende hulpverlenende organisatie of door budgetbeheerders of bewindvoerders.

Stichting Babyspullen

De Stichting Babyspullen wil de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen verminderen. Landelijk zamelen ze gebruikte en nieuwe babyspullen in en maken daar babystartpakketten van. Stichting Babyspullen verstrekt de pakketten via diverse instanties gratis aan (aanstaande) ouders in Nederland die het financieel moeilijk hebben. Zij vinden namelijk dat elk kind recht heeft op een goede start.

Hereditas nalatenschap en wilsonbekwaamheid

Hereditas is een organisatie die gespecialiseerd is in de voorbereiding en afwikkeling van nalatenschappen en in regelingen voor wilsonbekwaamheid. Hereditas ontzorgt senioren, hun geliefden en betrokkenen door hen naar wens met raad en daad ter zijde te staan:

  • Bij het treffen van de juiste voorbereidingen (testament, levenstestament)
  • met hulp na een overlijden of bij (uw) wilsonbekwaamheid

Het gesprek vindt plaats bij de cliënt aan huis. Hereditas werkt samen met Florence en Saffier. Leden van Florence en Saffier krijgen korting op een aantal diensten van Hereditas.